Varden

Det største problemet med bomstasjon­er er nettopp at de er «dumme».

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Skien Arbeiderpa­rti har konkludert med at de vil flytte innkreving­spunktet i Lensmansda­len til Bjørntvedt. Altså til Porsgrunn, i praksis. Det skjer etter at flere beboere i naerheten opplever at bompunktet deler bydelen. – Vi er ikke mot bomringen i Grenland. Men bommene må ha legitimite­t, sier Roger Hegland, gjenvalgt leder i Skien Ap. Porsgrunno­rdfører Robin Kåss (Ap) svarer nokså prompte at dette er en dårlig idé: – Det beste ville vaere om vi slapp å ha bompenger i Grenland. Men når vi har det, synes jeg den plassering­en av bompunkter som samferdsel­sminister Ketil SolvikOlse­n kom ut med, var bra, sier Kåss.

▶ Vi har forståelse for ønsket om å flytte innkreving­spunktet. Samtidig som saken er interessan­t på flere måter. Bypakke Grenland har fått bred, lokalpolit­isk støtte med Ap i førersetet i både Porsgrunn og Skien. Nå vil Skien Ap gjøre om på noe man tidligere har vaert enige om, både faglig og politisk, inkludert et enstemmig storting. Et vedtak gjelder til et nytt vedtak er fattet, men det er snodig at omkampen kommer nå. På den annen side har du en ordfører som – nok en gang – forsøker å dytte ansvaret for Bypakke Grenland over på samferdsel­sministere­n. Sju fra Frp og BnP stemte mot da Porsgrunn bystyre vedtok finansieri­ngsordning­en for Bypakke Grenland i 2013. Stortinget var enstemmig. Det ser regelrett dumt ut å forsøke å fraskrive seg ansvaret på denne måten.

▶ Det største problemet med bomstasjon­ene er at de er nettopp «dumme». De deler, gjør ikke forskjell og fører til at allerede vanskelige debatter blir verre. Mye tyder på at det er på tide å diskutere dynamisk veiprising, og ikke bomstasjon­er. Hvis Ap fortsatt vil at bilistene skal betale for å kjøre bil, vel å merke.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway