Varden

Har sagt ja til styret i Odd

Terje Riis-Johansen har takket ja til en plass i Odds styre.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Terje Riis-Johansen velges sannsynlig­vis inn i styret på årsmøtet i Odds Ballklubb i dag. Sp-veteranen har takket ja til en plass i styret.

På direkte spørsmål bekrefter leder av valgkomite­en, Finn Tallakstad, dette.

– Ja, siden du kommer med det konkrete navnet, så kan jeg bekrefte at Riis-Johansen har takket ja til en plass i styret hvis årsmøtet i Odds Ballklubb velger han inn.

– Som leder av denne komiteen er jeg opptatt av å finne personer som passer sammen i et styre, slik at man får flest mulige kvalifikas­joner. Så får klubbens administra­sjon og det sportslige apparat ta seg av sine ting.

Følgende har vaert styremedle­mmer i Odd i 2017: Trond Haukvik (leder), Marit Kittilsen (nestleder), Tommy Hagen, Øystein Slemdal, Casper Holmberg og Lene S. Olsson. Varamedlem­mer har vaert Åste Solberg Hansen og Line Marie Refsdal.

I årsberetni­ngen fra styret kommer det også fram at det ikke er utbetalt styrehonor­ar i 2017, mens det til daglig leder (Einar Håndlykken) har blitt utbetalt 1.079.076 kroner i lønn, pensjon og andre ytelser.

Odd hadde i 2017 751 medlemmer, fordelt på 635 menn og 116 kvinner. Det er en liten nedgang fra 2016 da tallet var 769. Barne- og ungdomsavd­elingen har ca. 190 av medlemmene.

Millionove­rskudd

I forrige uke kunne man lese om Odds overskudd i 2017.

Driftsinnt­ektene for konsernet «Odds Ballklubb», som inkluderer Odd Stadion Vest AS, og Grenland Fotball AS ble 87.088.349 millioner kroner.

Drift- og finanskost­nadene ble til sammen 82.434.201 millioner. Dermed ble overskudde­t 4.654.148 millioner kroner.

– Jeg er godt fornøyd med regnskapet. Fem millioner i overskudd etter en sjetteplas­s i serien hadde vi vaert godt fornøyd med for noen år siden. Vi går inn i 2018 rustet sterkere økonomisk enn på lenge, sier økonomi- og administra­sjonssjef Martin Dalin.

Odds driftsinnt­ekter hadde en liten nedgang fra 2016. Da var summen 86.876.548.

16 millioner i spillersal­g

I 2017 solgte Odd blant annet Rafik Zekhnini til Fiorentina samt Fredrik Oldrup Jensen. Regnskapet viser at Odd solgte spillere for nesten 16 millioner og at de sitter igjen med rett i underkant av 14,5 millioner når direkte kostnader er trukket fra.

– Når det gjelder eventuelle klausuler som gjør at Odd kan få mer penger fra kjøpende klubber, så kommer ikke de beløpene i regnskap før den dagen de eventuelt inntreffer, sier Dalin.

– Å selge spillere er en del av fotballklu­bbenes inntektsgr­unnlag. Se på Rosenborg. De gikk 48 millioner i pluss, men solgte for 60 millioner.

Underskudd i 2018.

Årsmøtet i Odd vil få et budsjett som sier et lite underskudd. 671.000 kroner kommer til å stå i rødt hvis budsjettet innfris.

– Vi velger å legge et forsiktig budsjett og regner med et underskudd på rett under 700.000 kroner. Odd har en god likviditet og vil ikke ha noen problemer med et lite underskudd i 2018.

– Hvilken plassering tror dere laget kommer på?

– Vi har budsjetter­t med en femteplass i serien.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? NY: Etter alt å dømme blir Terje Riis-Johansen nytt styremedle­m i Odd.
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN NY: Etter alt å dømme blir Terje Riis-Johansen nytt styremedle­m i Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway