Varden

Liker ikke bomflyttin­g

- Tore.svarverud@varden.no

Porsgrunns ordfører Robin Kåss (Ap) har ingen sans for Skien Arbeiderpa­rtis forslag om å flytte bomstasjon­en fra Lensmannsd­alen i Skien til Bjørnstad i Porsgrunn.

Skien Aps årsmøte har enstemmig gått inn for å flytte innkreving­spunktet for bompenger i Lensmannsd­alen sørover til Bjørnstad på andre siden av bygrensa mot Porsgrunn, der det sto en bomstasjon på 1990-tallet.

Mer på Porsgrunn

– Det vil flytte mer av bompengebe­lastningen fra Skien til befolkning­en i Porsgrunn. Det har vi selvfølgel­ig ikke noen sans for. Det beste ville vaere om vi slapp å ha bompenger i Grenland. Men når vi har det, synes jeg den plassering­en av bompunkter som samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen kom ut med, var bra.

Skulle gjerne sluppet

Jeg forstår at folk på Tollnes og Klyve gjerne vil ha bommen i Lensmannsd­alen et annet sted, og at de føler den er midt i en bydel. Selv bor jeg på Eidanger, og må passere bommen på Vallermyre­ne på vei til Porsgrunn. Jeg skulle gjerne ha flyttet den til Gjerpen. Å flytte bommen i Lensmannsd­alen til Bjørnstad har ikke min støtte. En flytting av en bomstasjon har også en kostnad. Men jeg forstår Skien Ap. Deres oppgave er å jobbe for befolkning­en i Skien, sier Robin Kåss.

Flytting ikke aktuelt

Birgitte Finne Høifødt, pressekont­akt i Bypakke Grenland, viser til at plassering­en av de 13 innkreving­spunktene er fastlagt i en stortingsp­roposisjon, og har en faglig begrunnels­e. Å flytte bompunkten­e er ikke aktuelt i denne omgang.

Nå jobbes det med ulike skisser for virkemidde­lpakker i en forplikten­de avtale for Grenland som berører areal, transport og miljø.

▶ Tore Svarverud

 ??  ?? MÅ PASSERE: Porsgrunns ordfører Robin Kåss må selv passere en bom for å komme til byens sentrum.
MÅ PASSERE: Porsgrunns ordfører Robin Kåss må selv passere en bom for å komme til byens sentrum.
 ??  ?? FAKSIMILE: Varden 26. februar
FAKSIMILE: Varden 26. februar

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway