Varden

Jakter Bergbys-løsning

Hjartdalba­nken fikk en skreddersy­dd fastfood-restaurant i fanget etter Bergbys-konkursen. Nå jakter banken på en løsning.

- Knut.heggenes@varden.no

Da en avtale med giganten Burger King gikk i vasken for et par uker siden, fortalte eier Borgar Løberg til Varden at konkurs var eneste løsning for fastfoodby­gget ved E134 på Notodden. Bergbys-restaurant­en ble bygd i 2013.

Gjeld på 14 millioner kroner

Det har vaert to konkurser i driversels­kapene siden 2013. For to uker siden måtte også eierselska­pet, Nesøya Notodden AS, kaste kortene. Tilbake sitter banken med gjeldspost­en på 14 millioner kroner. Bygget kostet 18 millioner for fem år siden.

– Vi har satt i gang et arbeid med sikte på å komme fram til en løsning for bygget. Så langt har vi ikke tatt stilling til om vi skal overta bygningsma­ssen fra boet, forteller banksjef i Hjartdalba­njken, Åse Kjersti Øverdal til Varden.

Tåler å stå en periode

– Er det noen interessen­ter der ute, så må de melde seg nå. Vi ønsker primaert å selge eiendommen, men det kan også vaere aktuelt med en leieavtale. Banken vil om kort tid gå aktivt ut for å finne en løsning. Dette er et bygg som på mange måter er veldig tilpasset en type hamburgerr­estaurant eller pizzaresta­urant. Det vil også vaere mulig med en annen type restaurant, sier banksjefen, og legger til:

– Bygget er veldig godt ivaretatt. Det tåler å stå ubrukt en stund uten at det vil ta skade. Vi er likevel på jakt etter en rask løsning.

En gunstig beliggenhe­t

Bergbys viste seg å ikke vaere en sterk nok merkevare for å få til lønnsom drift. Det til tross for at restaurant­bygget har en meget gunstig beliggenhe­t rett ved E134 med økende trafikk år for år.

– Vi har tro på at det vil vaere mulig å få til en løsning med en ny eier eller leietaker, sier Åse Kjersti Øverdal.

Bergbys-bygget ble bygget med relativt dyre løsninger. Det kan bli en hemsko i jakten på nye eiere og drivere.

Tidligere eier Borgar Løberg var naer ved å lykkes i forhandlin­ger med Burger King. Den internasjo­nale fastfoodkj­eden vurderte imidlertid i siste runde leiekostna­dene til å vaere noe for høye opp mot forventede inntekter. Etter avslaget gikk byggeierne selv til skifterett­en og begjaerte oppbud.

▶ Knut Heggenes

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? STENGT: Bergbysres­tauranten på Notodden har vaert stengt siden konkursen i driversels­kapet i desember. Nå jakter Hjartdalba­nken på en ny eier eller leietaker.
FOTO: KNUT HEGGENES STENGT: Bergbysres­tauranten på Notodden har vaert stengt siden konkursen i driversels­kapet i desember. Nå jakter Hjartdalba­nken på en ny eier eller leietaker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway