Varden

Innbrudd fra taket

To menn er pågrepet, mistenkt for å stå bak innbruddet i forretning­en Bjørklund i Sannidal natt til mandag. Tyvene brøt seg inn via taket.

- Birte Ulveseth

▶ KRAGERØ

Det var 03.30 natt til søndag innbruddsa­larmen på kjøpesente­ret Amfi i Sannidal ble utløst. Innehavere­n av Bjørklund kom til stedet omtrent samtidig med politiet, og sammen kunne de konstatere at innbruddst­yver hadde vaert inne i butikken.

Tyvene hadde fjernet listene rundt vinduet, og deretter klippet seg gjennom et gitter ved hjelp av tang før de kom seg videre ned i selve lokalet. Der tok de varer for det innehavere­n har anslått til rundt 100.000 kroner i verdi.

Fem år siden sist

Det ble straks igangsatt sporsikrin­g på stedet, og søk i området, noe som altså førte politiet til en bolig i naerheten. Der påtraff de to personer, som er mistenkt for å stå bak innbruddet hos Bjørklund. En del av tyvegodset lå også i den aktuelle boligen.

Bjørklund er ifølge eget nettsted landets største klokke- og smykkekjed­e, som selger smykker og klokker fra kjente merker.

Senterlede­r Grunde Wegar Knudsen har ikke opplevd innbrudd på senteret på fem år.

– Vi har vaert forskånet for innbrudd de fem siste årene. Sist det var innbrudd var det i nabobutikk­en, sier Knudsen.

Han vil berømme politiet for å komme raskt til stedet.

– Vi har registrert at verden har kommet litt naermere lille Sannidal, sier han, og konstatere­r fornøyd at forbrytels­er fortsatt ikke lønner seg.

Utelukker ikke sammenheng

Lørdag formiddag forsøkte maskerte ranere å ta seg inn i urmakerbut­ikken Saastad med øks i Porsgrunn. De lyktes ikke, da ansatte klarte å holde igjen døra. Politiets operasjons­leder Vidar Aaltvedt sier at politiet ikke kan utelukke en sammenheng mellom de to hendelsene.

– Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng. Fellesnevn­eren er jo at tyvene har gått etter samme type gjenstande­r, sier Aaltvedt, som ikke har nye opplysning­er å komme med etter ransforsøk­et i Porsgrunn lørdag. De to mennene som ble pågrepet etter innbruddet i Sannidal ble avhørt i Skien mandag. Etter avhør ble begge løslatt. Politiet vurderte at det ikke er fare for gjentagels­e. ▶ Nils Skumsvoll

 ?? ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? TOK SEG INN FRA TAKET: Tyvene fjernet vinduet, før de klippet av et gitter for å komme videre inn i butikken.
ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL TOK SEG INN FRA TAKET: Tyvene fjernet vinduet, før de klippet av et gitter for å komme videre inn i butikken.
 ??  ?? STJAL FOR 100.000: Tyvene fikk med seg varer for rundt 100.000 kroner. Senterlede­r Grunde Wegar Knudsen roser politiet.
STJAL FOR 100.000: Tyvene fikk med seg varer for rundt 100.000 kroner. Senterlede­r Grunde Wegar Knudsen roser politiet.
 ??  ?? SIKRET SPOR: Politiet sikret spor på taket mandag morgen.
SIKRET SPOR: Politiet sikret spor på taket mandag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway