Varden

OL-drømmen er ikke død

- Jonny Pettersen Initiativt­aker for OL til Telemark

Jeg viser til oppslag om OL/PL til Telemark og nei til dette fra Norges idrettsfor­bund, og kan slå fast at vi jobber videre med å få et OL/ PL til Telemark.

Styringsgr­uppen for OL/PL 2026 (som er en arbeidstit­tel, som tydeligvis rådmann i Notodden ikke forstår, og heller ikke har lest en søknad som han selv har saksbehand­let), har møtt på motstand underveis. Det vil vaere naturlig, når vi snakker om et OL/PL til Telemark (og regionen for øvrig). Det er ikke slik at når en skal prøve å få et OL/PL til et land og en region, da står alle og klapper og alt vi søker om blir bare sagt ja til.

Dersom vi skulle gi opp med en gang vi møtte litt motstand, da hadde ikke vi trodd nok på prosjektet selv, og hvordan skal vi da få andre til å tro på et prosjektet? Dette som er det største prosjektet på Notodden og Tinn siden Tinfos og Hydro ble etablert.

Etter at styret i Norges idrettsfor­bund (NIF) 25. januar sa nei til at det ikke blir en søknad om OL til Norge i denne tingperiod­en, har vi i prosjektet jobbet videre med de planene som vi startet på. Dette arbeidet er gjort uten ekstern bistand.

Detsomogså er viktig å få med seg er at styret i NIF hadde som en del av vedtaket at de så positivt på et lokalt og regionalt initiativ knyttet til et fremtidig OL/PL i Norge

Dagen etter styret i NIF, stoppet vi all konsulentb­istand, fordi vi ønsker å gjennomfør­e et møte med referanseg­ruppen i prosjektet, som består av ordførere i berørte kommuner og samarbeids­kommuner, samt fylkesordf­ører og fylkesvara­ordfører, før vi eventuelt jobber videre, med fullt trykk på prosjektet. Dette møte vil vi forsøke å avholde fredag 9. mars.

Detvikan si er at vi ikke har vaert flinke nok med kommunikas­jonen ut til presse og befolkning, og dette gjør at det blir misforståe­lser, det er vårt ansvar. Det jeg reagerer på er at rådmann i Notodden går ut og vil ha pengene sine tilbake, uten å ta kontakt med prosjektet, eller be om møte. Dette setter hele prosjektet i et meget dårlig lys, og det setter også politikern­e i Notodden som har bevilget disse pengene i et underlig lys.

Rådmann er med på å underminer­e et prosjekt som frem til nå har gitt mye publisitet til Telemark og Notodden. Dette burde han ha tenkt gjennom før han starter en saksbehand­ling i media, UTEN å ha involvert den andre parten. Nå er rådmannen med på å underminer­e et prosjekt som har fått politisk støtte og skaper publisitet­en om prosjektet på en meget negativ måte.

Jeg håper ikke at det er slik vi skal opptre fra offisielt hold i Notodden kommune.

Når jeg nå ser at rådmann ønsker et revisorber­egnet regnskap over hva disse pengene er brukt til, ja det skulle bare mangle. Når vi bruker så mye av skattebeta­lerens penger må vi selvfølgel­ig bruke de på det som er formålet med bevilgning­en.

Vi har vaert tydelige fra starten, alt vi gjør skal kunne vaere på hvilken som helst forside, i hvilken som helst avis i hele Norge. Det både rådmann og media må vite er at det vi har søkt om er «Søknad om tilskudd til gjennomfør­ing av mulighetss­tudie for Telemark som kandidat til det neste vinterolym­piske vinterleke­r i Norge» (Overskrift på søknaden til Notodden kommune, Tinn kommune og Buskerud fylkeskomm­une). De skal vi gjennomfør­e.

I mitt hode og ettersom NIF sitt styre ikke forsto at vi ba om at vi skulle gå i dialog med IOC (ikke søke) om muligheten­e til å bli kandidat for OL/PL 2026, ja da må vi jobbe videre for at dette kan bli i 2030, noe som faktisk står i vår søknad, til de berørte kommunene og fylkeskomm­unen.

Jeg håper for fremtiden at dersom det er noen spørsmål om tildeling, bruk av penger og hvordan vi jobber, så bør dette taes med prosjektet, og ikke alle andre. Dette gjelder spesielt for de som nå påstår at prosjektet er blitt noe annet enn det som det er søkt for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway