Varden

Nullpunkt i argumenter

- Skien

Pelsdyrnae­ring og landbruk har nådd nullpunkte­t i debatten om pelsdyrhol­d.

Når Bygdeungdo­mslaget i Telemark rykker ut med argument (Varden 23. februar) for fortsatt drift at slakteavfa­ll etter dyrene er nyttig som tilsetning til sementen Norcem lager i Brevik. For ikke å snakke om at restene av de flådde dyrene inngår som komponent i biodrivsto­ff.

Når

tilhengere

av

pelsdyropp­drett bruker slike avskyelige innspill i diskusjone­n, er det vanskelig å undertrykk­e et raseri om at mennesker med et så kynisk og forkvaklet syn på hjelpeløse skapninger aldri bør ha ansvar for dyrehold.

Pelsdyrdri­ft legges ned i land etter land. I dag er Norge trolig alene med denne skamplette­n blant såkalt sivilisert­e nasjoner. I forsvarssk­riftet fra bygdeungdo­mmene pekes det også på som et forsonende element at pelsdyrene fores med avfall fra fisk og slakterier, som ellers ville gått til spille.

Men her handler det heller ikke om hva pelsdyrene spiser, men hvordan de lever fra fødsel til død, i sine ørsmå nettingbur. Det er mulig at BU-medlemmene bak sitt groteske avisinnleg­g har en velutvikle­t hjerne. Dog må en undres på om selv et mikroskop kan spore opp et hjerte.

Trond Andersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway