Varden

Enda mer ut til folket

Den nye samarbeids­avtalen mellom Telemark Fylkeskomm­une og Odd, legger opp til at Odd skal enda mer ut til ungdom og breddeklub­ber.

- Pal.lundsholt@varden.no bjorn.borge@varden.no

▶ En treårsavta­le, verdt 1,2 millioner årlig for eliteklubb­en, var heller ikke denne gang enstemmig, men flertallet var større enn før, forteller fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid.

– Diskusjon vil det alltid vaere, men vi mener å se effekt av samarbeide­t med Odd på flere områder, sier han.

I den nye avtalen ligger det at Odd-trenere skal ut til samtlige breddeklub­ber i fylket over de neste tre årene, og gi en hjelpende og motiverend­e hånd til de mange mamma- og pappatrene­rne som har lag i aldersgrup­pene 8-11 år.

Høre fra spillerne

Dessuten skal spillere fra eliteklubb­en fortelle ungdommen om hvordan man bør leve for å prestere bedre.

– Spillerne vil fortelle om viktighete­n av søvn og kosthold. At dårlige matvaner, bare gaming og energidrik­k, ikke gjør det mulig å nå et toppnivå. Vi tror det er bedre at ungdommen får dette fra Odd-spillere enn fra laerere, sier Løkslid, og legger til trenerutvi­kling, Odds lokale identitet og rolle som foregangsk­lubb innen miljø, som gode argumenter for fortsatt samarbeid.

Stimulere flere

Fotballkre­tsens Nils Rune Midtbøen gleder seg over at Odd skal drive oppsøkende laering på lavterskel­nivå i breddeklub­bene.

– Dette er et kjempegodt tiltak, og vi er sikre på at det vil stimulere enda flere unge spillere til å fortsette. Når trenerne kan mer, vil spillerne merke denne gode følelsen av mestring, som igjen over tid vil heve nivået.

Tor Arne Svartangen og Knut Rønningene forklarte det fotballfag­lige under mandagens presentasj­on i Siljan.

Uten at det ble så veldig tungt rent faglig.

Gi gode råd

– Vi skal ut og gi gode råd til de mange frivillige som jobber med barn og unge, sier Svartangen, som har lang erfaring med temaet.

Rønningene forteller om det han kaller enkle elementer som lett kan laeres og brukes mye.

– Vi er ute etter god aktivitet, og får man enkle saker å jobbe mye med, blir man gjerne bedre på det.

– Det er ikke viktig å gjøre flest mulig øvelser. Det beste er å mestre og så øke etterhvert, tilføyer Svartangen.

Utvider tilbudet

Einar Håndlykken liker alle sider ved avtalen. Som daglig leder, miljøforkj­emper og pappatrene­r på et ungt Odd-lag.

– Samarbeide­t med fylkeskomm­unen har gått over to perioder, og hatt fokus på breddefotb­all og folkehelse. Det fortsetter, men vi utvider enda litt, sier Håndlykken, som tror Odd-spillere vil nå fram til videregåen­de elever når det gjelder søvn, vann framfor brus og kosthold generelt.

Odd fortsetter sin invitasjon av breddeklub­ber, kjent som «AEresgjest­en». Nytt er «Klassebill­etten», som består i at en skoleklass­e inviteres på kamp.

Hjelpe foreldrene

Besøket på breddeklub­bers treningsfe­lt, døpt «Barnetrene­ren», er noe Håndlykken kaller oppsøkende skolering i samtlige breddeklub­ber over de neste tre årene.

– Vi sender ut veldig flinke folk, som ikke vil framstå som alvorlige trenere med kjefting og slikt man kanskje forbinder med eliteserie­n. De skal hjelpe alle disse flinke mammaene og pappaene, som står på for sine lag, til å gjøre det enda mer gøy å spille fotball, lover Håndlykken, som håper Odd kan bidra til å snu en liten trend.

– Litt for mange slutter med fotball fordi de ikke føler tilbudet bra nok. Vi håper enkel skolering av type lavterskel kan gjøre noe med det problemet. ▶ Pål lundsholt ▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? LAGARBEID: Den nye samarbeids­avtalen mellom fylkeskomm­unen og Odd betyr et lagarbeid på flere fronter. Mandag ble det presentert av f.v. Einar Håndlykken, Sven Tore Løkslid, Nils Rune Midtbøen, Tor Arne Svartangen og Knut Rønningene.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT LAGARBEID: Den nye samarbeids­avtalen mellom fylkeskomm­unen og Odd betyr et lagarbeid på flere fronter. Mandag ble det presentert av f.v. Einar Håndlykken, Sven Tore Løkslid, Nils Rune Midtbøen, Tor Arne Svartangen og Knut Rønningene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway