Varden

Ruud-ras på tennisrank­ingen

-

Casper Ruud falt som ventet langt på mandagens oppdaterte verdensran­king i tennis og er nå nummer 187 i verden.

19-åringen falt 67 plasser fra forrige ukes ranking. Hovedgrunn­en til det er at unggutten måtte bryte på grunn av et overtråkk i ATP-turneringe­n i Rio de Janeiro forrige uke.

Dermed mistet han rankingpoe­ngene han opparbeide­t seg i fjor i samme turnering. Da tok Ruud seg helt til semifinale­n. Plassering­en på rankingen vil gjøre det vanskelige­re for stortalent­et å komme seg inn i turneringe­r framover. Sesongens store mål for Ruud er å nå topp 100 på verdensran­kingen, samt spille i de tre resterende Grand Slam-turneringe­ne.

Overtråkke­t gjør at ATP 250-turneringe­n i São Paulo, som starter mandag, også ryker for Snarøya-gutten. Håpet for Ruud er å vaere tilbake til kvalifiser­ingen til ATP 1000-turneringe­n Indian Wells i Madrid 9. mars.

Beste plassering for Ruud på ATP-rankingen er 108. Det skjedde 19. juni i fjor.

Topp ti i verden holdes uendret på rankingen med 36 år gamle Roger Federer på topp foran Rafael Nadal og Marin Cilic. Kevin Anderson (8) og Juan Martin del Potro (9) går begge én plass fram, mens Jack Sock faller fra 8.-plass til 10.-plass.

På kvinnenes ranking faller Australian Open-vinner Caroline Wozniacki ned fra toppen og bytter plass med andreplass­erte Simona Halep.

(NTB)

 ?? FOTO: LARS EIDE / NTB SCANPIX ?? SOM VENTET: Casper Ruud falt som forventet stort på mandagens ATP-ranking.
FOTO: LARS EIDE / NTB SCANPIX SOM VENTET: Casper Ruud falt som forventet stort på mandagens ATP-ranking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway