Varden

Løfshus angrer ikke

Vidar Løfshus står på sitt etter at han fyrte av en real kraftsalve i retning Det internasjo­nale skiforbund­et som følge av at Therese Johaug gikk glipp av OL.

-

▶ Det skriver Adresseavi­senmandag.

– Jeg står for det som er sagt, sier han til avisen og legger til at han ikke har fått med seg at hans uttalelser i etterkant av Bjørgens tremilsgul­l i OL har vakt reaksjoner.

– Når jeg får spørsmål om Therese, da svarer jeg. Det er kjent hva støtteappa­ratet mener om dette.

Raste

Det var etter søndagens gull på tremila Løfshus fikk spørsmål om hvordan Norge kunne følge opp langrennss­uksessen fra årets OL til neste års VM i Seefeld.

Det er liten tvil om at Løfshus har følt at skiforbund­et er blitt vel mye motarbeide­t i de to siste årene der sakene mot Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug naturlig nok har fått mye oppmerksom­het.

– Nå skal vi suge på denne karamellen en stund, og så skal vi få utøverne til å koble av mer enn de har gjort noen år. Vi skal ta samling i bunn og prøve og komme tilbake. Ikke minst skal vi løfte fram Therese Johaug igjen. Det er en skam at Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) har stengt henne ute herfra. Det håper jeg at de ser. Selv om de prøvde å ta fra oss den, så er vi likevel best uansett, og det håper jeg at FIS-president GianFranco Kasper merker seg, sa Løfshus søndag.

18 måneder

Therese Johaug ble utestengt i 18 måneder etter dopingsake­n, og fra og med 17. februar var hun formelt sett en del av landslaget igjen. Om to måneder kan hun konkurrere igjen. Da er dommen fra Idrettens Voldgiftsr­ett (CAS) sonet.

Uttalelsen til Løfshus har ikke gått upåaktet hen, og mandag svarer Sarah Lewis, generalsek­retaer i FIS, dette til TV 2.

– Dersom direktøren for Norges langrennsl­andslag, Vidar Løfshus, har bemerkning­er eller spørsmål han ønsker å ta opp med FIS, og beskyldnin­ger mot spesifikke personer, så er han velkommen til å gjøre det gjennom Norges skiforbund­s ledelse, som vi har en konstrukti­v og pågående dialog med, sier Lewis til kanalen.

Hyller Bjørgen

Generalsek­retaeren benyttet samtidig anledninge­n til å hylle Marit Bjørgen som søndag ble tidenes vinterolym­pier med hennes åttende OL-gull i karrieren.

– Konklusjon­en i det siste langrennsr­ennet i det strålende Pyeongchan­g-OL, spesielt for Norges del, fortjener å bli en plattform for hyllest til Marit Bjørgen for hennes strålende 30 kilometer og ikke minst hennes siste gullmedalj­e, som gjorde at hun ble den mest suksessful­le vinterolym­pier noensinne. Det sørget også for at Norge vant medaljekam­pen.

Det faktum at hun ble aeret ved avslutning­sseremonie­n var en strålende avslutning på disse lekene og Bjørgens olympiske karriere. (NTB)

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? ANGRER IKKE: Vidar Løfshus står på sitt etter tiraden mot FIS.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ANGRER IKKE: Vidar Løfshus står på sitt etter tiraden mot FIS.
 ??  ?? HYLLES: Generalsek­retaer Sarah lewis benyttet samtidig anledninge­n til å hylle Marit Bjørgen som søndag ble tidenes vinterolym­pier med hennes åttende OL-gull i karrieren.
HYLLES: Generalsek­retaer Sarah lewis benyttet samtidig anledninge­n til å hylle Marit Bjørgen som søndag ble tidenes vinterolym­pier med hennes åttende OL-gull i karrieren.
 ??  ?? UTESTENGT: Therese Johaug
UTESTENGT: Therese Johaug

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway