Varden

Cezinando hyller Ole Torjus fra Gvarv

– Jeg tror jeg var den gladeste av alle prisvinner­ne, sier Ole Torjus Hofvind, og fikk med hyllest av Cezinando.

- Sindre.omenas@varden.no

26-åringen fra Gvarv fikk søndag Spellemann­prisen som årets produsent, foran en samlet musikkbran­sje i Oslo Konserthus.

– Jeg har ikke fått tenkt på hva denne prisen betyr for arbeidet mitt, men det er i alle fall en stor heder. Da jeg ble nominert tenkte jeg at jeg var en stor underdog, siden de andre nominerte er sterke produsente­r jeg har sett opp til i lang tid.

Tatovert 3810

Han vokste opp på Gvarv, men reiste tidlig ut for å gå på skole.

Den reisen tok han til Røyken, Danmark og Bergen før han flyttet til Oslo.

– Jeg var som veldig mange som kommer fra mindre plas- ser, at jeg ønsket å komme ut. Samtidig er jeg en stor Gvarvpatri­ot, og gleder meg til å komme hjem til de fantastisk­e menneskene der og naturen.

Han legger til at den følelsen bare blir sterkere etter hvert som han blir eldre, og har laget en tatovering med postnummer­et til Gvarv, for holde på naerheten til hjemplasse­n.

Produsent for Cezinando

– Jeg oppdaget raskt at jeg likte å jobbe med musikerne i bandene, og komme med innspill og jobbe fram de beste løsningene.

Det har nå blitt levebrødet for 26-åringen.

– Det måtte jo bli noe med musikk, for jeg har ikke fått til noe dritt annet, humrer Hofvind.

Det har gjort at han har jobbet tett med Cezinando, et av de største stjernesku­ddene på den norske musikkhimm­elen.

– Hva gjør egentlig en produsent?

– Det tror jeg varierer fra produsent til produsent. Jeg er glad for at jeg får lov å jobbe så tett på musikere som Cezinando som vi gjør. Det er avgjørende for at jeg lykkes i den jobben jeg skal gjøre, sier Hofvind.

Han forteller at mange av låtene starter med at han har noen akkorder, en idé eller et lydbilde. Så sitter han sammen med artisten, som bygger videre på dette fram mot en ferdig sang. Så handler det om å mikse ferdig låta.

– Jeg føler jeg er veldig heldig som får lov å vaere en del av teamet rundt Cezinando, på en måte få produsente­r får vaere på sine artister. Jeg blir med Cezinando rundt på konserter, der jeg er DJ, og får se selv hvordan

publikum reagerer på låtene, sier Hofvind.

Ole Torjus fikk også hilsen fra Cezinando, da han vant Spellemann for årets plate.

– Du er så rå, og så fortjent at du fikk prisen som årets produsent. Takk for all den tiden du legger ned på meg og mitt virke.

Har eget band

– Er du misunnelig på artistene som får stå på scenen og sole seg i glansen?

– Nei, absolutt ikke. Jeg vet hvor tungt det er å stå der. Samtidig har jeg ikke noe på scenen å gjøre, svarer Hofvind.

Det siste kan vi kanskje henge på knaggen «kledelig beskjedenh­et», siden Ole Torjus Hofvind også er medlem av bandet «Rytmeklubb­en».

Bandet består av fire DJ’s og produsente­r, og kaller seg et selvlaget «club boyband».

Bandet er aktuell med singelen «No Apologies featuring Liz & Santell», som kom ut i januar. Fjorårets hit «Like That», utgitt på Sony, er blitt spilt over sju millioner ganger på ulike streamingt­jenester.

Bandet blir å finne på årets by:Larm i Oslo kommende helg. Der spiller de på Sentrum scene fredag og Kulturkirk­en Jakob lørdag.

– Alt startet i grunn i Gvarv, der jeg ønsket å få utløp for større ideer i musikken, sammen med gode musikere i de banda jeg spilte. Der var jeg ofte en frontfigur, men jeg trives kanskje best når jeg får utvikle musikken sammen med andre.

▶ Sindre Omenås

 ?? (ARKIVFOTO: ANDREAS SOLTVEDT) ?? YNGRE: I arkivene finner vi Ole Torjus Hofvind (t.v.) og Frans Ibon Svendsen i bandet Hindu.
(ARKIVFOTO: ANDREAS SOLTVEDT) YNGRE: I arkivene finner vi Ole Torjus Hofvind (t.v.) og Frans Ibon Svendsen i bandet Hindu.
 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / SCANPIX ?? HYLLES: Cezinando benyttet anledninge­n til å takke Ole Torjus Hofvind, da han vant spellemann for årets album.
FOTO: AUDUN BRAASTAD / SCANPIX HYLLES: Cezinando benyttet anledninge­n til å takke Ole Torjus Hofvind, da han vant spellemann for årets album.
 ?? (FOTO: MATS TAUGARD BAKKEN) ?? BYOBAND: Ole Torjus Hofvind er med i «club boybandet» Rytmeklubb­en.
(FOTO: MATS TAUGARD BAKKEN) BYOBAND: Ole Torjus Hofvind er med i «club boybandet» Rytmeklubb­en.
 ??  ?? HEDRET: Ole Torjus Hofvind fikk Spellemann­prisen på Oslo konserthus søndag.
HEDRET: Ole Torjus Hofvind fikk Spellemann­prisen på Oslo konserthus søndag.
 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ??
FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway