Varden

Utfordrer Høyre-leder

Til helgen blir det lederkamp i fylkets nest største parti. Gunn Marit Helgesen blir utfordret på lederverve­t i Telemark Høyre.

- ▶ PORSGRUNN

Espen Storvand utfordrer Gunn Marit Helgesen til lederverve­t i Telemark Høyre. Helgesen er også leder i arbeidsgiv­erforening­en KS.

Esben Storvand, leder av Porsgrunn Høyre, stiller til valg mot nåvaerende leder i Telemark Høyre, Gunn Marit Helgesen, under årsmøtet i Vrådal i helgen. Helgesen er også leder i arbeidsgiv­erforening­en KS og blir betegnet som en Norges mektigste.

Valgkomite­ens innstillin­g tyder på at det kan bli et spennende valg. Den er nemlig ikke enstemmig, men har såkalt dissens med 5–2 i favør Helgesen.

Har lyst på lederrolle­n

Til tross for Helgesens solide politiske tyngde og flere tiår med erfaring på toppnivå, lar ikke Storvand seg skremme.

– Jeg har lyst på lederrolle­n og å jobbe mer organisato­risk, og tror den jobben passer meg. Jeg er godt kjent med lokallagen­e i Telemark, og fra mitt ståsted blir det viktig å vaere «hands on» og å ha tid til jobbe med partiet på et lokalt nivå, sier Storvand som har vaert leder i Porsgrunn Høyre de siste sju åra.

Står til disposisjo­n

Gunn Marit Helgesen har vaert fylkeslede­r i Høyre siden 2010. I tillegg til jobben som KS-leder sitter hun i fylkesting­et og har en rekke styreverv.

Hennes anliggende med å stille til valg, er at hun tror det er klokt å la henne fortette inn imot prosessen der de to fylkeslage­ne skal slås sammen.

– Jeg har sagt at jeg ønsker å stå til disposisjo­n som leder. Hovedbegru­nnelsen er at vi snart blir én region, så da synes jeg det er best jeg fortsetter, sier Helgesen. Hun antyder ellers at hun har et avslappet forhold til det kommende ledervalge­t.

God kandidat

Leder i valgkomite­en, Petter Ellefsen, sier at flertallet i komiteen stemmer for Helgesen ettersom hun har bred erfaring.

– Hun har god «standing» nasjonalt. Når vi skal gå sammen med Vestfold, vil det vaere en fordel i kommende diskusjone­r, framfor å sette inn en ny hest, sier Ellefsen. Men han trekker fram fordeler hos Storvand.

– For det første er han en trivelig fyr. Han er flink til å skape kompromiss­er, og i god Høyreskikk er han en pragmatisk politiker. Så Storvand er også en god kandidat, sier Ellefsen.

– Jeg føler ikke at oppgaven er for stor for meg, men heller det at jeg er klar for et slikt verv, sier Esben Storvand.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? VIL FORTSETTE: Gunn Marit Helgesen stiller til gjenvalg som leder i Telemark høydre. LEDERKAMP: Esben Storvand utfordrer Gunn Marit Helgesen til lederverve­t i Telemark Høyre under årsmøtet i helgen.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX VIL FORTSETTE: Gunn Marit Helgesen stiller til gjenvalg som leder i Telemark høydre. LEDERKAMP: Esben Storvand utfordrer Gunn Marit Helgesen til lederverve­t i Telemark Høyre under årsmøtet i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway