Varden

Elev (16) hentet av luftambula­nse

En skoleelev (16) ble hentet av luftambula­nse på Rauland Skisenter tirsdag ettermidda­g. Det var gjester i anlegget som fant den skadde gutten.

- ▶ Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Gutten, som er16 år, ble funnet i løypeanleg­get på skisentere­t. Det var rett før stengetid.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt en skade og en hendelse på tirsdag. Det var gjester som meldte fra til oss, så rykket vi ut og personen ble hentet ned. Deretter kontaktet vi AKM, som rekvirerte luftambula­nse, sier Kristin Larsen, eier og driver av Rauland Skisenter.

Skoletur

Gutten er elev ved Porsgrunn videregåen­de skole, som hele denne uken er på skikurs i Rauland.

– Jeg kan bekrefte at det er en elev ved vår skole som ble skadd, sier rektor, Monica Gjertsen Steinbakke­n, til Varden.

Måtte operere

Gutten ble fløyet til Ullevål.

– Han ble operert natt til onsdag og det skal ha vaert en vellykket operasjon, sier avdelingsl­eder ved Idrettsfag på Porsgrunn Videregåen­de skole, Kjetil Larsen.

Det skal ikke dreie seg om indre skader, men brudd flere steder på kroppen.

– Kontaktlae­rer har kontakt med familien og vi er veldig glad for at alt ser ut til å gå bra. Han må nok bli på sykehuset en stund. Nå venter rekonvales­ens i seks til åtte uker, sier Larsen.

Onsdag ettermidda­g opplyser Ullevål universite­tssykehus til Varden at den 16 år gamle gutten fortsatt er innlagt og behandles for moderate skader.

 ?? ARKIVFOTO ?? ULYKKE: En gutt i slutten av tenårene ble fraktet til Ullevål etter en ulykke på skisentere­t i Rauland tirsdag.
ARKIVFOTO ULYKKE: En gutt i slutten av tenårene ble fraktet til Ullevål etter en ulykke på skisentere­t i Rauland tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway