Varden

Vårtempera­turene lar vente på seg

-

Etter en uke med ekstremkul­de i deler av landet vil det mot helgen skye til i SørNorge og bli litt mindre kaldt, mens mildvaeret i Nord-Norge fortsetter.

Torsdag er første dag av årets første vårmåned, men foreløpig er det lite som minner om vår, spesielt i Sør-Norge.

Ifølge vakthavend­e meteorolog Elbjørg Moxnes vil den ekstreme kulda avta noe sør i landet og skydekket vil gjøre at den kaldeste lufta trekker ut av området, saerlig østafjells. Men sibirkulda fortsetter å sette sitt preg på den sørlige delen av landet.

– Det blir en vinterlig start på vårmåneden mars. Så for dem som venter på våren, er det ikke de beste nyhetene, sier Moxnes til NTB.

– Onsdag og torsdag denne uken er forventet å vaere de aller kaldeste dagene med sprengkuld­e i Sør-Norge, sier Moxnes til NTB onsdag ettermidda­g.

Den kalde starten på mars står i sterk kontrast til varmerekor­dene som er registrert i akkurat denne måneden de siste årene.

Mildvaer i nord, kuling i sør

Nord-Norge har lenge hatt det beste vaeret, og mildvaeret vil også holde seg fremover, uten at det blir verken nevneverdi­ge minusgrade­r eller spesielt sterk vind.

– Det vil bli litt nedbør i NordNorge, før det blir litt kaldere med fralandsvi­nd mot slutten av helgen, sier Moxnes.

I sør vil det blåse en del i helgen, spesielt på sørlandsky­sten, og det er meldt stiv kuling blant annet ved Lindesnes.

– Nedbøren holder seg stabil og fortsetter mot helgen, men det er ikke ventet like mye snø som det har vaert den siste tiden, sier Moxnes.

Skoler i store deler av landet har vinterferi­e i uke 9, ifølge nettsiden Time and Date. Det gjelder Buskerud, Oppland, Troms og store deler av Hordaland, inkludert Bergen.

Varmluften kommer

– Vi ser det blir mildere nå fremover innover i Europa, og spesielt i Italia blir det nå litt varmere. Vi forventer at varmluften vil trekke nordover og oppover hit, sier meteorolog Moxnes. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway