Varden

Kragerø-jentene får samme sjanse

- Bjorn.borge@varden.no

Samarbeide­t med ØIF Arendal ble en suksess for gutta. Nå får Kragerøs jenter samme mulighet – i Gjerpen.

Onsdag signerte eliteklubb­en og Kragerø samarbeids­avtalen som åpner for at Kragerøs jenter kan hospitere på trening i Skien.

– Opplegget er som det vi har med Øyestad, og vi er veldig glad for at Gjerpen ønsker et samarbeid, sier Henning Nygaard på vegne av den tradisjons­rike håndballkl­ubben.

Gjerpens daglige leder, KarlFredri­k Velle, sier at samarbeide­t utvides til en avtale der skiensklub­ben kan hente spillere fra Kragerø og tilby proffkontr­akt, hvis noen vurderes gode nok til det.

Skape elitespill­ere

– Men det viktigste er at spillere kan trene med Gjerpen en dag eller tre i uka, uten å bytte skole, klubb og flytte fra alt det trygge på hjemmebane, understrek­er Velle.

Nygaard sier rett ut at Kragerø har innsett at elitetilva­erelse ikke er naerliggen­de i kystbyen.

– Men om vi ikke kan skape et elitelag, kan vi skape elitespill­ere. Vi kan bli dyktige på det.

Flere av Kragerøs unggutter har hospitert på trening i Øyestad. Kristoffer Pedersen ble hentet til toppklubbe­n via den kanalen.

Talentene finnes også blant jentene.

– Emner man ikke skal se bort fra kan få noen minutter på elitenivå, mener Nygaard.

Også trenere

Også trenerutvi­kling, med gjensidige besøk, er planlagt i femårsavta­len som er signert, og neste sesong er det mulig at Gjerpen og Kragerø stiller felles lag i Bring-serien.

For Kragerø er det ingen prestisjes­ak å miste spillere til Gjerpen, understrek­es det.

Prestisjen ligger heller i å få til nettopp det, og etter mange år på norsk toppnivå på herresiden, vet gultrøyene hva det koster å komme til toppen.

Håndballve­rsjon

– Både økonomisk og administra­tivt. Kragerø er en by med 11.000 mennesker, og vi henter ikke spillere inn til 2. divisjon. Kan vi hjelpe noen til elitenivå i Gjerpen eller ØIF, er vi stolt av det.

Velle peker på Odds hyppig omtalte telemarksm­odell, og ønsker seg en håndballve­rsjon.

– Vi har et mål om å bistå i utvikling av håndballen i hele fylket.

▶ Bjørn Borge

 ??  ?? SUKSESS: Kristoffer Pedersen (t.v), her med August Baskår Pedersen (tidl. Notodden), er et eksempel på hva samarbeids­avtalen med ØIF Arendal har ført til for Kragerø.
SUKSESS: Kristoffer Pedersen (t.v), her med August Baskår Pedersen (tidl. Notodden), er et eksempel på hva samarbeids­avtalen med ØIF Arendal har ført til for Kragerø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway