Varden

Frikjent i tingretten – dømt i lagmannsre­tten

En 39 år gammel mann fra Midt-Telemark må sone ti måneder i fengsel etter å ha blitt kjent skyldig i forsikring­sbedrageri.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Dette har Agder lagmannsre­tt kommet fram til etter at ankeforhan­dling ble gjennomfør­t i tinghuset i Skien tidligere i februar. Bakteppet skriver seg tilbake til slutten av mars 2015. Da ble mannens bolighus et sted i Midt-Telemark påført omfattende brann- og røykskader. Etter brannen innga 39-åringen skademeldi­ng til sitt forsikring­sselskap. Det ble gitt en takst på om lag 2,5 millioner kroner for boligen.

Tror ikke på forklaring­en hans

Påtalemynd­igheten har hele tiden vaert av den oppfatning at mannen sto bak brannen selv. I august i fjor ble han likevel frikjent da saken mot ham var oppe i Nedre Telemark tingrett. Agder lagmannsre­tt er imidlertid av en annen oppfatning,

I dommen fra lagmannsre­tten vises det til at de tekniske undersøkel­sene utelukker at brannen kan ha oppstått slik 39-åringen har forklart. Videre heter det at mannens forklaring om hvordan brannen startet og utviklet seg på alle punkter er uforenelig med det øvrige bevisbilde­t. Agder lagmannsre­tt vurderer 39-åringens forklaring som oppkonstru­ert og usann.

Usikkert bakgrunnsm­otiv

Lagmannsre­tten har ellers funnet det vanskelig å finne konkret bakgrunnsm­otiv for brannen, sett ut ifra 39-åringens økonomiske situasjon da brannen oppsto. Flertallet av dommere, deriblant Marianne Linnestad (bildet), kom likevel fram til at mannen må dømmes. Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt 39-åringen anker.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway