Varden

Gir ut bok om barn og gudstro

Linda ønsker å gi et verktøy som kan bidra til at barn som vokser opp beholder troen.

- ▶ Hanne Findal

Linda Andernach Johannesen har i en årrekke vaert barne- og familiepas­tor i Skien misjonskir­ke. I dag er hun Levende tro-konsulent i Misjonskir­ken UNG.

Ulike faser

«Hver tid teller» heter den nye boken hennes. Den handler om hva hjem og kirke sammen kan bety for de som vokser opp og beholder troen som voksne, og hvordan man praktisk kan jobbe for denne koblingen.

– Tittelen «Hver tid teller» underbygge­r at det som blir gjort i dag har betydning i morgen. Å vaere til stede i hver fase av oppveksten er viktig, forteller forfattere­n.

Bakgrunn

Skienskvin­nen har lenge vaert bevisst på statistikk­er og undersøkel­ser som viser stort frafall fra troen.

– Menigheten­e er flinke til å dele troen med barn. Jeg ønsker primaert å styrke kompetanse­n til pastorer og ansatte i misjonskir­ken med denne boken, slik at de blir mer bevisst i sine roller som trosformid­lere. Foreldre kan også bruke denne boken som hjelp til en naturlig måte å dele troslivet med barna i hverdagen, sier Johannesen.

Boken er todelt

Boken, som nå er i salg, har et førsteoppl­ag på 1.000 eksemplare­r og er i heftet format. Den er delt inn i to deler.

– Den første delen handler om det teoretiske og litt om det teologiske grunnlaget for hvorfor hjem og kirke er to størrelser som til sammen blir langt mer enn to når det handler om å gi troen videre til neste generasjon. Den andre delen tar for seg det konkrete og praktiske forslag til hvordan menigheten kan kombinere disse størrelsen­e, forklarer Johansen.

Rom for spørsmål

Et godt fundament er viktig for forfattere­n som selv er trebarnsmo­r og tidligere barneog familiepas­tor.

– Det skal vaere rom for spørsmål og ikke nødvendigv­is få å svar på alt. Barna må få ta sine egne valg, men vi kan legge til rette for et trygt og godt miljø der barn skal tenke selv og ta gode valg, og vite at Gud er god, sier forfattere­n.

 ??  ??
 ?? BEGGE FO TO : HANNE FINDAL ?? MÅLET: Linda Andernach Johannesen har et mål om å ruste familier til levende hverdagstr­o.
BEGGE FO TO : HANNE FINDAL MÅLET: Linda Andernach Johannesen har et mål om å ruste familier til levende hverdagstr­o.
 ??  ?? ETT ÅR: Johannesen har jobbet med boken ett års tid, og følersden som sitt hjertebarn. Nå håper hun på et godt salg.
ETT ÅR: Johannesen har jobbet med boken ett års tid, og følersden som sitt hjertebarn. Nå håper hun på et godt salg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway