Varden

Nekter for vold mot nyfødt baby

- Andreas.soltvedt@varden.no

Foreldrepa­ret i midten av 20-årene risikerer 15 års fengsel for grov mishandlin­g av sin nyfødte sønn. I dag innledes straffesak­en mot paret fra Telemark.

Det er en svaert alvorlig tiltale paret står overfor i Aust-Telemark tingrett denne uka. Fem dager er satt av til hovedforha­ndlingen.

Omfattende skader påvist

Hendelsesf­orløpet skriver seg tilbake til siste halvdel av 2015.

I grunnlaget for tiltalen framkommer det at guttens mor og far skal ha påført sin nyfødte sønn omfattende skader fra gutten var to dager gammel. Den påståtte mishandlin­gen ble oppdaget da babyen ble kjørt på sykehus halvannen måned senere.

I undersøkel­sen ble det påvist at gutten hadde pådratt seg brudd i sju ribbein, skade i fire virvler i ryggsøylen samt brudd i høyre overarm, venstre lårbein og begge leggbein i løpet av de om lag seks ukene.

– Sier hun ikke har visst om det

Den lille guttens foreldre må også svare for hvordan sønnen hadde fått brudd i issebeinet, blødninger under hjernehinn­en, netthinneb­lødninger på begge øyne og en rekke blåmerker rundt omkring på kroppen, deriblant i ansiktet.

Advokat Bjørn Erik Serkland er den tiltalte kvinnens forsvarer.

– Hvordan forholder hun seg til den alvorlige tiltalen nå like før hovedforha­ndlingen starter?

– Hun er klar på at hun ikke har gjort det og erkjenner ikke straffskyl­d. Hun sier at hun heller ikke har visst om det som danner grunnlaget for tiltalen. Hun er preget av tiltalebes­lutningen. Det er det jeg kan si, opplyser Serkland.

Heller ikke den lille guttens far erkjenner straffskyl­d.

– Han forstår ikke hvordan skadene kan ha oppstått, har farens forsvarer, Hildur Strømhaug, uttalt til Varden tidligere. Varden oppnådde ikke kontakt med Strømhaug fredag.

Møtte ikke sist

Den tiltalte kvinnen stilte ikke i retten under det første bevisoppta­ket som fant sted i februar. Bjørn Erik Serkland bekrefter at det ikke var noen dyptgående årsak til fravaeret.

– Hun vil stille i retten under hovedforha­ndlingen til uka?

– Ja, det vil hun gjøre, sier kvinnens forsvarer.

▶ Andreas Soltvedt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway