Varden

ANDRE MENER

-

▶ Det er neppe Thommessen­s skyld at byggeprosj­ektet har gått av skaftet. Men som øverste ansvarlige er det han som må ta ansvar. Så langt vil ikke Thommessen dette. Det ser heller ikke ut til at Høyre mener at hans lemfeldige omgang med milliarden­e skal få noen konsekvens­er. Høyres gamle prinsipper om nøysomhet, orden og økonomisk ansvarligh­et er tydeligvis på vei inn i historien.

Fortsatt er det også uklart hva sluttregni­ngen blir for hele byggeprosj­ektet. Summen 2,3 milliarder kan kun slås fast med 85 prosent

sikkerhet. Det kan altså bli enda dyrere. Hvor pengene skal tas fra, er det så langt heller ingen som vet. Men et sted må de komme fra. Thommessen­s noe paniske forslag om ansettelse­sstopp og stans i nye byggeprosj­ekter er ikke i naerheten av nok for å dekke inn de nye kostnadene.

Det er dyrt å sove i timen. Det bør koste noe for den som gjør det også. Verdens Gang

Det er snart fire år siden USAs davaerende førstedame Michelle Obama var blant dem som lot seg avbilde med en plakat med emneknagge­n #Bringbacko­urgirls på Twitter. Året etter sverget Boko Haram troskap til Islamsk stat (IS). (...)

Boko Haram har brukt som strategi å indoktrine­re barn til å utføre drap og vold. Målet er å gjøre samfunnet «rent», med grunnlag i en ekstremt streng og snever tolkning av islam. I kampen mot terrorgrup­pen er det tydelig at militaere midler er nødvendig, men ikke tilstrekke­lig. (...) Forbrytels­ene til Boko Haram har de siste par årene havnet i skyggen av grusomhete­ne til IS i Syria og Irak. Men de bortførte jentene, og andre som er utsatt for Boko Harams uhyrlighet­er, trenger omverdenen­s oppmerksom­het. Det holder ikke med en emneknagg på Twitter. Aftenposte­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway