Varden

Nå er hun klar for en n

Gjennom juniortide­n har Hanne Kristine Larsen hatt stadige avbrudd i treningen, men toppresult­atene kommer. Nå skal livet endres. Heddal-løperen er klar for både en ny hverdag og et nytt stort steg.

- Sport@varden.no

▶ Larsen ble nummer 19 blant de 108 deltakerne på den klassiske distansen under junior-NM-helga i Steinkjer.

– Det er vinterens beste resultat, smiler Hanne Kristine etter den gode prestasjon­en som også var det beste fra fylket under mesterskap­et i Nord-Trøndelag.

Kyssesyken

Igjen har det vaert en vinter med stadige avbrudd. Siden i fjor vår er det blitt fem-seks måneder med sykdom. Senest store deler av januar forsvant. Rett innen juniortide­n hadde hun kyssesyken og heddalinge­ns immunsfors­var ble svekket.

– Jeg håper at jeg mot det siste junioråret kan få trent bra, for når det går såpass bra selv om jeg sikkert har 200 faerre treningsti­mer det siste året enn mange av de jeg konkurrere­r, har jeg veldig lyst til å se hva jeg kan klare uten sykdom. Så selv om flere gir seg, vil ikke jeg gjøre det. Jeg har så lyst til å se hva som kan vaere mulig å oppnå.

– Du skifter tøy rett etter konkurrans­er? – Å, ja, jeg prøver å gjøre alt riktig, ler hun.

Ny hverdag venter

På forsommere­n er hun ferdig med det tredje og siste året på skigymnas på Lillehamme­r. Så blir hovedstade­n bostedet.

– Det kan nok vaere positivt at jeg ikke vil vaere i et skolemiljø til daglig hvor det ofte vil vaere noen som er litt syke og kan vaere lettere å bli smittet.

– Du blir heltids skiløper? – Nei, satsingen vil bli kombinert med en deltidsjob­b.

Stadig flere

Heddal hadde med fem på junior-NM i Steinkjer, og det kunne ha vaert flere. Notodden-laget er i framgang.

Sykdom hindret en Heddalutøv­er fra å delta i Steinkjer hvor det uansett var flere på junior-NM enn på mange år.

– Jeg tror ikke vi har hatt så mange juniorer siden forrige årtusen, sier Øystein Anundskås. Skigruppel­ederen mener at lagets for tiden største juniorgrup­pe i dette årtusenet skyldes at det ble med mange for den del år siden.

Ivrige og målbevisst­e

Omtrent samtlige av Heddals løpere går på skigymnas og er ikke så ofte på trening i Heddal. Det er Heddal-juniorer i Skien, Bø, Hovden og Lillehamme­r hvor de trener sammen med andre ivrige og målbevisst­e.

På kretsstafe­tten var Heddals Hanna Kristine Larsen og Vilde Elisabet Flatland kretsens førstelag sammen med to fra Vestfold. De tok en flott 12. plass blant de 71 lagene. Vilde Elisabet var også god i eldre junior på klassisk-rennet da det ble 24. plass.

▶ Erik Borg ▶

 ??  ?? IVRIG: Brynjar Heggelund Grave fra Seljord har hatt mye sykdom i vinter, men er i klar bedring og ser allerede fram mot neste vinter.
IVRIG: Brynjar Heggelund Grave fra Seljord har hatt mye sykdom i vinter, men er i klar bedring og ser allerede fram mot neste vinter.
 ??  ?? MEGET STERKT: Hanna Kristine Larsen fra Heddal har det med å slå til med jevne mellomrom og håper å få bukt med de
MEGET STERKT: Hanna Kristine Larsen fra Heddal har det med å slå til med jevne mellomrom og håper å få bukt med de

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway