Varden

Stilte med rekordmang­e lø

-

Gulset hadde med ni deltakere og var dermed største klubb fra Telemark og også av de større lagene fra hele landet.

– På et NM har vi aldri hatt med så mange noen gang tidligere, sier NM-leder Johnny Polsrød.

– Vi har klart å holde på ungdommen, sier gruppelede­r Fredrik Mydske Nilsen. – Dyktige trenere skaper miljø og trivsel. Samarbeide­t på tvers av klubbene i Grenland er også viktig for å beholde utøverne. Så er mange foreldre flinke til å følge opp sine.

For Gulset er det blitt et vinter med mange rekorder som at flere enn noensinne har fått norgescupp­oeng i vinter. Tre har juniorene har klart det. Det er Philip Rüger, Katrine Talmo og Bethina Staulen Fredin som har klart dette.

Ørn var nest størst fra fylket i Nord-Trøndelag med sju startende. Så fulgte Heddal med fem, Bamble (2 deltakere), Stathelle (2), Hauken (1), Morgedal (1) og Seljord (1).

Telemark og Vestfold skikrets hadde med utøvere, støtteappa­rat og foreldre i alt 100 personer i Steinkjer. Fra Telemark var det 28 utøvere og hadde både et overtråkk og sykdom rett i forkant vaert unngått, ville det ha vaert over 30.

– 28 deltakere er flere enn på mange år, sier Anette Sjøboden fra Hauken. Hun er nestleder i kretsens langrennsk­omite. Sjøboden mener den gode ut-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway