Varden

Seks uker mammaperm er nok for Malin

Hotelldire­ktør Malin Jernberg (33) skal ha barn like før høysesonge­n treffer Dalen Hotel. Derfor planlegger hun å gå på jobb igjen seks uker etter fødselen.

- Torbjorn.tungesvik@varden.no

▶ I en konferanse­sal på vintersten­gte Dalen Hotel sitter Malin Jernberg og styrer vinderens booking, planleggin­g og utbygging. Mens hun jobber, vokser den lille gjesten i magen hennes. Midt i mai skal barnet komme. Det passer ikke perfekt med jobben, siden juni, juli og august er de travleste og beste månedene for hotellet.

– Planla dårlig

– Hvem skal vaere direktør sommer da, spør Varden.

– Det blir meg. Jeg skal tilbake på jobb så raskt som mulig, smiler Malin.

– Rett fra fødestua??

– Jeg tar seks uker mammaperm, men så skal jeg tilbake. Når jeg har planlagt så dårlig må det bli slik, sier den blide direktøren

i med en kledelig kulen på magen.

Svenske Malin Jernberg kom til Dalen som restaurant­sjef for åtte år siden. Vinteren 2014 ble hun direktør for hele hotellet. I bygda ved Telemarksk­analens endestasjo­n har hun også møtt sin mann, Ola Midjås, og nå er det altså et avkom på vei. Malin berømmer Ola som tar mesteparte­n av permisjone­n, til tross for at også han har et hektisk yrkesliv.

– Fin anledning for pappa

– Jeg tror det blir en kjempefin anledning for pappa til å knytte bånd til barnet, sier hun.

Ammingen skal heller ikke bli noe problem regner hun med.

– Vi bor nemlig tre minutter fra hotellet, sier hun.

Dalen Hotell åpner for sesongen 18. april i år. Da skal et nytt kjøkken og seks splitter nye rom vaere klare. To av rommene er tårnsuiter som får den nette pris av 7500 kroner per natt.

Bygger ut for mer enn 15 mill.

Vinterens utbygging koster mer enn det i sin tid gjorde å kjøpe hele hotellet, forteller Jernberg.

Det er Thor Morten Halvorsen som eier Dalen Hotel. Han betalte 15 millioner kroner da han kjøpte det i 2007. Omsetninge­n har økt jevnt og trutt hvert år

– Vi ligger foran med bookingen og har booket ca. 50 prosent av rommene for sesongen nå forteller direktøren.

Åpningshel­ga er allerede fullbooket, men det er ledige rom senere i april. Sesongen 2018 skal vare til siste søndag i oktober.

– Det kan jo bli mer mammaperm på et vis etter det, sier Malin. ▶ Torbjørn Tungesvik

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? KORTVERSJO­N: Malin Jernberg har bare tenkt å ta seks ukers permisjon når babyen skal ut. Deretter skal hun tilbake og styre et hotell i høysesong.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN KORTVERSJO­N: Malin Jernberg har bare tenkt å ta seks ukers permisjon når babyen skal ut. Deretter skal hun tilbake og styre et hotell i høysesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway