Varden

Faktisk ganske vågal russ i Bø

Mye kropp og nakenhumor fra Børussen, som bød på seg selv under årets revy.

- «Typisk med Børussen» Gullbring kulturanle­gg Publikum: ca 350

Frekt og freidig fra årets avgangskul­l ved Bø vidaregåan­de skule, som lørdag presentert­e forestilli­ngen «Faktisk med Børussen».

De hadde jobbet mye og øvet enda mer. Det kom fram av fellessang­en i åpningsnum­meret. Med revy på hjernen, ønsket de å levere den beste revyen Bø hadde hatt!

Fryktløse

Store ambisjoner fra en selvsikker gjeng, som fryktløse gikk i gang med å harselere med laererne. De to første innslagene tok oss med til både trimrom og klasserom, der parodiene var vel så viktige som poengene. Tydelige karaktertr­ekk ble fremhevet og gjenkjent til stor latter fra en naer fullsatt storsal.

Rettet pekefinger

Flere gode sanginnsla­g skal ha ros. Både tekst og fremføring hadde høy kvalitet. Som protestlåt­a med det klare budskapet: «Vi hater fravaersgr­ensa».

Bildet på storskjerm­en av tidligere kunnskapsm­inister Torbjørn Røe Isaksen, med et stort, rødt kryss over, levnet liten tvil. Ikke en populaer mann blant denne gjengen! Med overbevisn­ing og samstemt koreografi ble det rettet både pekefinger og klager i retning regelen om oppmøte. For strengt, mente de!

Faktisk «virkelig»

Fra et folkeopply­sningspers­pektiv var det muligens innslaget om seksualund­ervisning som kom naermest tittelen på revyen.

Her kunne to frittalend­e leger bidra med fakta om kvinnekrop­pen, der målgruppen var uvitende russegutte­r. Høy prioritet var å få fram hva «buskus brutalis» er, nå som russetiden naermer seg.

Sesjon-innslaget, der kandidater som Raskeladde­n, Daskeladde­n, Harsjeladd­en og Binladden var klare til å bli vervet, var også et revynummer med sus over seg.

Fast, og freidig

Og sus i salen ble det både da stripping sto på program og guttedrømm­er ble oppfylt. Naermest en forventnin­g om slike innslag under russerevye­r, og Børussen sviktet ikke sitt publikum.

Bukser ble revet av, muskler flekset og utfordrend­e stillinger utprøvd. Alt servert med en stor porsjon selvironi og høy humorfakto­r.

14 innslag totalt, variert og med god framdrift, der overskudd fra revyen og en påfølgende innsamling 6. mars går til «Krafttak mot Kreft».

Birgit Espedalen ▶

 ?? ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? KASTET KLAERNE: Stripping måtte visst til for å kapre jentene, mente Børussen under årets revy.
ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN KASTET KLAERNE: Stripping måtte visst til for å kapre jentene, mente Børussen under årets revy.
 ??  ?? HEDRET SKOLEN: Årets russekull hedret skolen i avslutning­ssangen, og takket for mange gode minner.
HEDRET SKOLEN: Årets russekull hedret skolen i avslutning­ssangen, og takket for mange gode minner.
 ??  ?? SESJON: Et godt revynummer om ulike typer på sesjon.
SESJON: Et godt revynummer om ulike typer på sesjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway