Varden

Skatt på trafokiosk

Tor Gudmund Høgseth fikk kiosk på eiendomssk­atten. Den er ikke hans.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ Tor Gudmund Høgseth er ilagt eiendomssk­att for denne trafobokse­n kraftselsk­apet har satt opp på tomta hans.

▶ Nå vil han klage.

▶ Brevene om eiendomssk­att har alt ført til 71 klager.

– Det må åpenbart vaere feil. Han skal selvsagt ikke betale for den, sier byggesakss­jef Hallstein Bast og oppfordrer alle til å sjekke taksten de nå har fått i posten fra Skien kommune.

På Sneltvedt oppdaget Tor Gudmund Høgseth at han var ilagt skatt for en bygning på tre kvadratmet­er.

– Det er blir vel ikke så mye av det, kanskje 20 kroner i året. Men det er prinsippet. Det er Skagerak Nett som eier den transforma­torstasjon­en, sier Tor Gudmund Høgseth.

Kan den rosemales?

– I brevet fra Skien kommune om eiendomssk­att står det at hovedetasj­en i kiosken har et areal på tre kvadratmet­er, opplyser Høgseth og spør: – Da kan jeg vel regne denne vakre boksen som min? Strømmen fra denne må jo bli svaert gunstig for meg! Jeg skal undersøke om Skagerak Energi er enig. Eller er det slik at nettleia jeg betaler bør dekke denne skatten? Hvis det viser seg at kiosken er min, vil jeg rosemale den!

Den aktuelle boksen er satt opp under en kraftlinje på Sneltvedt. Det er liten tvil om hva det er når Varden besøker Høgseth på familieeie­ndommen han har overtatt.

– Jeg tenkte at om den rosemales, kan den bli vernet, slik at man kan få skattefrit­ak, spøker Tor Gudmund Høgseth.

En halv million over takst

På Gimsøy bor Gro Ballestad som i juli fikk taksert huset sitt i Gydas gate til 3,2 millioner kroner. Taksten fra kommunen er nesten en halv million høyere.

– Kommunes har nå klart å sette opp taksten til 3.678 000 kr , etter bare å ha vaert på utsiden av huset, opplyser Gro Ballestad. Hun har bestemt seg for å klage.

– Ja, taksten skal vel ikke vaere høyrere enn markedet? Det blir feil. At vi som er huseiere skal straffes med så mye som den nye skatten tilsier, er helt ubegripeli­g. Og at huseiere i Vestfold, som vi nå bli slått sammen med, ikke betaler eiendomssk­att virker jo også blodig urettferdi­g, sier Ballestad, som har følgende ironske hilsen til de som bestemmer:

– Tusen takk, politikere. Med bommene og denne økningen gjør dere pensjonist­tilvaerels­en så mye lettere!

To områder i Skien har redusert eiendomssk­att, med 20 prosent. Det bestemte bystyret 14. desember.

Det gjelder for bygninger oppført før 1940 innenfor i murbyen og den gamle bebyggelse­n ved Snipetorp.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ??
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD
 ??  ?? TRAFO: Hvis det viser seg et trafoen er hans, spøker Tor Gudmund Høgseth med at han vil rosemale den. For da kan den bli fredet, slik at han får fritak.
TRAFO: Hvis det viser seg et trafoen er hans, spøker Tor Gudmund Høgseth med at han vil rosemale den. For da kan den bli fredet, slik at han får fritak.
 ??  ?? VIL KLAGE: Gro Ballestad fikk taksert huset sitt på Gimsøy i sommer. Kommunens takst er nesten en halv million høyere.
VIL KLAGE: Gro Ballestad fikk taksert huset sitt på Gimsøy i sommer. Kommunens takst er nesten en halv million høyere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway