Varden

Vårens vakreste eventyr?

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Dette kunne vaert en gladnyhet: Interessen for beverjakt er liten i Porsgrunn. Det skulle bety at den artige og meget koselige krabaten kan leve lenge her i landet.

Den mindre gode nyheten, for oss dyrevenner, er at øvrigheta ikke har noe imot at flere bevere sendes til de evige gnagemarke­r. Så det er nok tryggest å holde seg i beverhytta. Porsgrunn kommunes iherdige Utvalg for Miljø og Byutviklin­g har nemlig i det stille vedtatt at det ikke skal vaere noen kvoter for beverjakt lenger, siden det er nok krabater å ta av. Ingen begrensnin­ger, altså. Vedtaket ble gjort 27. februar, uten at noen foreløpig har gått av skaftet.

Jeg vil nok påstå at interessen for beverjakt er liten i det politiske miljøet også. Blodtrykke­t stiger ikke like mye som når det hyles om ulver, som det stort sett ikke er noen av i Porsgrunn. Bare en politiker tok ordet da saken ble debattert. Esben Storvand fra partiet Høyre slo fast at «Uttaket av bever er rimelig lavt i Porsgrunn».

Han siktet nok til året 2016 da ti krabater måtte til pers. I 2015 ble fem høyt respektert­e beverborge­re ekspedert. Statskog er for øvrig ikke snaue når de frir til jegerne: «Beverjakt er et etterspurt jakttilbud i Statskog. Beverjakta blir kalt for «vårens vakreste eventyr», og er først og fremst en naturopple­velse», rapportere­s det fra de dype statsskoge­r.

Personlig skulle jeg likt å ha møtt noen av dem som visstnok går rundt og hevder at beverjakta er «vårens vakreste eventyr».

En nylig bevertelli­ng viser at det muli- gens er 88 bevere i Porsgrunn. Etter vårens vakreste eventyr blir det nok noen faerre.

Bevar beveren!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway