Varden

Norge selger mindre sjømat

-

Norge eksportert­e 176.963 tonn sjømat i februar. Det er 66.500 tonn mindre enn det som ble eksportert i samme periode i fjor.

Norges sjømatråd oppgir at verdireduk­sjonen er på 631 millioner kroner sammenlign­et med februar 2017. Dermed fortsetter nedgangen i norsk sjømatsalg til utlandet.

Prisnedgan­g for laks

Nedgangen kommer blant annet som en følge av 9 prosent lavere snittpris for laks. Norge har solgt laks til en verdi av 4,7 milliarder kroner i februar, noe som er en verdinedga­ng på 5 prosent og en verdireduk­sjon på 484 milliarder kroner.

– EU-markedet tar en stadig større andel av den norske eksporten, til tross for høye konsumpris­er på laks. Hovedårsak­ene til dette er en styrking av euroen og en lavere eksportpri­s sammenlign­et med samme periode i fjor, sier Paul T. Aandahl, sjømatanal­ytiker i Norges sjømatråd.

Økt salg av torsk

Salget av torsk har imidlertid gått opp.

– Mye godt vaer på starten av året har ført til mer fangst av torsk, sier Asbjørn Warvik Rørtveit, direktør for markedsinn­sikt og markedsadg­ang i Norges sjømatråd, om de 13.100 tonnene torsk Norge har solgt i februar.

Det er en volumøknin­g på 378 tonn og en verdiøknin­g på 21 millioner kroner sammenlign­et med februar 2017.

Hittil i år har Norge eksportert 386.000 tonn sjømat verdt 14,7 milliarder kroner. Det er en volumnedga­ng på 32.000 tonn, noe som innebaerer at Norge har solgt sjømat for 484 millioner kroner mindre enn det landet gjorde i samme periode i fjor.

(NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway