Varden

Tankefull om suksess

Alexander Stöckl går en tankefull uke i møte. Landslagss­jefen har ikke klart å bestemme seg for hvilke faktorer som avgjør helgens laguttak i Holmenkoll­en.

-

▶ Kun de fire hopperne som landslagss­jefen velger har en sjanse til å vinne Raw Air sammenlagt. Norge har en kvote på sju hoppere i verdenscup­en, men tre får ikke muligheten til å ta poeng i lagkonkurr­ansen lørdag.

Det er også laghopping i Vikersund den siste helgen. Spesielt i skiflyging er det voldsomt mange poeng å hente i kampen om bonusmilli­onen.

– Skiflyging den siste helgen av Raw Air har en betydning for mitt laguttak. Men vi har ikke bare det å tenke på. Vi har også nasjonscup­en og verdenscup­en sammenlagt å tenke på. Og det vil vaere vanskelig ikke å ta med de fire som vi mener er best egnet til å vinne helgens lagkonkurr­anse i Holmenkoll­en, sier Stöckl.

Han er livredd for at en hopper som Daniel-André Tande skal miste piffen i Raw Air dersom han ikke er på laget lørdag. Faller Kongsberg-hopperen utenfor, kan lysluggen gi opp turneringe­n på hjemmebane før den er kommet skikkelig i gang. Det kan påvirke prestasjon­ene i verdenscup­rennene i Raw Air og dermed ødelegge Tandes jakt på pallen sammenlagt.

Det som også taler mot en vraking av formsvake Tande er at KIF-gutten tidligere i vinter ble verdensmes­ter i skiflyging og normalt er blant de aller beste hopperne i verden.

Venter i det lengste

Lite tyder på at skiflygern­e Robert Johansson, som tok tre medaljer i Pyeongchan­g-OL, og Andreas Stjernen ryker. Johann André Forfang, sølv i OL, er også i favorittsj­iktet i Raw Air. Skiflyging kan også Anders Fannemel, men han har blitt vraket gang på gang i vinter. I Lahti i helgen kvalifiser­te han seg ikke engang til det individuel­le rennet.

– Det blir en helhetlig vurdering. Det er best å vente til etter trening og fredagens kvalifiser­ing og Raw Air-åpning. Vi ser både på resultater der og da, men også på utøverne har gjort i vinter. Det er ikke gitt at de fire beste i kvalifiser­ingen får en plass på laget. Og så må vi se om Fannemel henter seg inn, sier Stöckl.

Marius Lindvik har imponert i kontinenta­lcupen i vinter og var plutselig aktuell for OL. Frogner-gutten kan med god innsats på trening og i fredagens kvalik kapre en plass på laget.

Derfor venter Stöckl i det lengste med å ta ut det norske laget.

Ikke undervurde­r Stjernen

– Hvilke vinnerkand­idater har du i årets Raw Air?

– Robert Johansson er en åpenbar kandidat. Og Forfang trives godt i de fleste bakkene vi skal hoppe i. Det er vanskelig å si hva som skjer med Tande, kanskje har vi tre vinnerhåp der.

– Og du skal ikke undervurde­re Stjernen, som presterer jevnt på et høyt nivå. Det er viktig for totalen i Raw Air med konstant gode prestasjon­er. Han er en god skiflyger og god nok til å vaere på laget. At han liker både Granåsen og Vikersund, kan tale til hans fordel, sier Stöckl.

Stefan Kraft fra Østerrike vant første utgave av Raw Air.

(NTB) ▶

 ??  ?? SKAL HOPPE: Robert Johansson er én av 13 hoppere som skal hoppe i Holmenkoll­en til helgen.
SKAL HOPPE: Robert Johansson er én av 13 hoppere som skal hoppe i Holmenkoll­en til helgen.
 ??  ?? VRIENT VALG: Alexander Stöckl er vant til å ta vanskelige valg, men sjelden tar han
VRIENT VALG: Alexander Stöckl er vant til å ta vanskelige valg, men sjelden tar han

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway