Varden

Bandet avlyser alle konserter i 2018

Telemarkba­ndet Pagan’s Mind avlyser alle planlagte konserter i 2018.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

– Det er flere grunner til at vi velger å avlyse konsertene våre. Det har vaert en del interne utfordring­er i bandet, og for å unngå at vi går halvhjerte­t på scenen, vil vi bruke tiden framover til å få skuta på rett kjøl og finne ut av ting, sier Jørn Viggo Lofstad, gitarist i Pagan’s Mind, og understrek­er at det ikke ligger noen stor dramatikk bak avgjørelse­n.

– Det er selvsagt ikke noe artig å gi beskjeden til festivaler og arrangører som har booket oss, men for bandets ve og vel er det det eneste riktige å gjøre akkurat nå, sier han.

Jobber med album

Selv om Pagan’s Mind ikke vil blir å se live i 2018, vil de fortsette å jobbe med sitt sjuende album.

– Vi har mesteparte­n av låtmateria­let klart. Sommeren 2017 gjorde vi fire–fem låter helt ferdige, og målet vårt nå er å fullføre albumet, og eventuelt følge opp med en turné når det er klart. Vi skylder fansen å avrunde det på en verdig måte, sier gitaristen.

På spørsmål om det betyr at bandet har planer om å legge opp, sier han:

– Vi tenker ikke lenger enn dette her nå. Vi setter ett mål av gangen, så får vi se hvor artig det er og hvor godt det fungerer når albumet er klart, sier han.

Prioritere­r familien

En av grunnene til at Pagan’s Mind avlyser turnévirks­omheten i 2018 er at vokalist Nils Kvåle Rue ønsker å prioritere bort lange reiser på grunn av sykdom i familien.

Vokalist i Withem, Ole Aleksander Wagenius fra Porsgrunn, skulle en periode steppe inn som vikar for Rue.

– Han er kjempeflin­k og gjorde en kjempejobb for oss på den ene konserten det ble med, så det har ikke noe med det å gjøre, sier Lofstad.

Dropper Porsgrunns festivalen

Pagan’s Mind var, foruten rundt seks konserter i Europa, booket til Porsgrunns festivalen 8. juni i sommeren.

Festivalen opplyser på sine Facebook-sider at de allerede har funnet en erstatter for progmetall­bandet: Åge Sten Nilsens rockeband Ammunition.

Nylig lanserte Pagan’s Mind gitarist Jørn Viggo Lofstad at han har dannet et nytt musikalsk prosjekt sammen med Nightwish-vokalist Floor Jansen. Bandet heter «Northward» og vil gi ut sitt første album i løpet av året på plateselsk­apet Nuclear Blast.

– Det er både gammelt og nytt på en gang. Alt låtmateria­let skrev vi faktisk i Skien i 2008, og innspillin­gen ble fullført i 2017, sier Lofstad, og påpeker at dette har vaert et sideprosje­kt helt uavhengig av Pagan’s Mind.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? INGEN KONSERTER: Progmetall­bandet Pagan’s Mind avlyser rundt sju planlagte konserter og sier nei til bookinger i 2018. De var blant annet på plakaten til Porsgrunns­festivalen 6. juni.
ARKIVFOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG INGEN KONSERTER: Progmetall­bandet Pagan’s Mind avlyser rundt sju planlagte konserter og sier nei til bookinger i 2018. De var blant annet på plakaten til Porsgrunns­festivalen 6. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway