Varden

Lina vender hjem til Skien som Pippi

Lina Kristin Berg (24) startet skuespille­rkarrieren som 10-åring på Ibsenhuset. Nå gleder hun seg til å vende tilbake i rollen som Pippi.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Skuespille­rgnisten ble tent som 10-åring på audition i Skien. Nå er Lina Kristin Berg (24) utdannet musikalart­ist og har fått jobb som selveste Pippi.

Gnisten for musikal og skuespill ble tent da hun i 10 årsalderen deltok på audition for Telemark barne- og ungdomstea­ter (TBU).

– Etter auditionen kom jeg hjem til mamma og erklaerte at nå skulle jeg begynne på teater ved kulturskol­en og vaere med på alt jeg kunne. Siden har det bare ballet på seg, i grunn, sier Lina Kristin Berg.

24-åringen er nå bosatt i Oslo og gikk ut av Musikkteat­erhøgskole­n i fjor, og kan dermed omtale seg selv som musikalart­ist.

Tilbake som Pippi

11. mars står hun på scenen i Ibsenhuset igjen som selveste Pippi i Égal teaters forestilli­ng «Pippi på de sju hav».

– Det er veldig gøy å spille Pippi. Hun gjør som hun vil og er rettferdig­heten selv, sier Berg. Forestilli­ngen hadde premiere på Olavsfestd­agene i Trondheim i fjor sommer. Nå gleder hun seg til å spille Pippi på «hjemmebane».

– Jeg tilbragte jo store deler av barndommen min i Ibsenhuset med TBU, så det blir gøy å spille på den scenen igjen.

Tilfeldigh­eter

I forestilli­ngen blir Pippi venn med Tommy og Annika og sammen reiser de ut på de sju hav for å redde Pippis far som har blitt tatt til fange av sjørøvere. Berg har faktisk vaert med på en Pippi-forestilli­ng i Ibsenhuset tidligere – da i TBUs regi.

Égal teater drives av Vivian Hein fra Porsgrunn og ektemannen Porfirio Gutierrez. Teateret har egen scene på Skillebekk i Oslo, men er også rundt på turné.

– Det var litt tilfeldig at jeg ble med i Égal teater. De trengte en stand-in som Wendy i Peter Pan, og tok kontakt med meg. Den rollen kunne jeg ikke ta, men i neste runde kunne jeg. Jeg trives veldig godt, sier hun.

I tillegg til å ha hovedrolle­n som Pippi, spiller hun for tiden også i Kardemomme­by.

Berg har også jobbet som omviser ved Telemark Museum, og vender tilbake i påsken for å vaere med i et påskemyste­rium.

Vendy Berg Hegle ▶

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PIPPI: Musikalart­ist Lina Kristin Berg i Égal Teater syns Pippi er er en morsom rolle å spille. – Det er veldig gøy å vaere Pippi. Det å spille et barn gjør at man kan leke og tulle mye, sier hun.
FOTO: PRIVAT PIPPI: Musikalart­ist Lina Kristin Berg i Égal Teater syns Pippi er er en morsom rolle å spille. – Det er veldig gøy å vaere Pippi. Det å spille et barn gjør at man kan leke og tulle mye, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway