Varden

Ønsket av Odd

Spilte på landslaget i kvalifiser­ingen til VM i Russland.

- SKIEN/BERGEN ▶ ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

▶ Odd ønsker Branns faerøyske spiller Gilli Rólantsson (25), som også er på landslaget. 25-åringen kan spille både ving og back.

Odd ønsker Branns faerøyske spiller Gilli Rólantsson (25). Ifølge brann.no er 25-åringen anvendelig langs begge kanter og skriver at han kan spille både back og kant på begge sider.

Odds daglige leder, Einar Håndlykken, vil ikke kommentere dette. Heller ikke trener Dag-Eilev Fagermo ønsker å si noe.

Danmark

Rólantsson ble hentet til Bergen fra danske Aalborg i 2016, og debuterte mot Rosenborg. Der pådro han seg en hodeskade, men kom tilbake og rakk seks kamper i sesongen som endte med sølv til Brann.

I 2017 spilte han 25 kamper for Brann, men har sagt nei til å forlenge kontrakten som utløper etter denne sesongen. I desember fortalte media at spilleren hadde takket nei til Branns forslag for tredje gang.

Landslaget

Rólantsson startet karrieren i HB Torshavn på Faerøyene, og var i skotske Aberdeen i ungdomsåre­ne. Han ble solgt til Aalborg i 2014, og spilte til sammen 27 kamper i dansk fotball.

I tillegg ble det seks landskampe­r og ett mål for Faerøyene i VM-kvalifiser­ingen. Scoringen kom da de vant 1–0 mot Andorra hjemme på Torsvollur i Torshavn 3. september i fjor.

I kvalifiser­ingen spilte Brann-spilleren mot blant annet Cristiano Ronaldo.

Faerøyene ble for øvrig nummer

fire i sin pulje med ni poeng. Det var bak Portugal, Sveits og Ungarn, men foran både Latvia og Andorra.

Børven skryter

Odds ferskeste spiller, Torgeir Børven, var inntil overgangen til Odd lagkamerat med Rólantsson. Han skryter av spilleren.

– Han kan spille både back og ving – og på begge sidene – så han er veldig anvendelig, sier Odd-spissen. Han roser blant annet mannen fra Faerøyenes profesjone­lle holdning.

– Gilli har en bra fysikk og er rask, men i tillegg er han meget treningsvi­llig og en veldig profesjone­ll spiller.

Ikke begge

Fra før av er det kjent at Odd har lagt inn bud på Sandefjord­s André Sødlund. Skiensklub­ben kommer ikke til å hente både han og Rólantsson fordi de er i samme posisjon.

I tillegg er en annen, foreløpig ukjent spiller for Varden, i Odds søkelys.

«Gilli har en bra fysikk og er rask, men i tillegg er han meget treningsvi­llig og en veldig profesjone­ll spiller»

Torgeir Børven, eks-lagkamerat

 ?? SPORT: FORSTERKNI­NG FOTO: NTB SCANPIX ??
SPORT: FORSTERKNI­NG FOTO: NTB SCANPIX
 ??  ?? ØNSKET: Branns Gilli Rólantsson (t.h.), som her scoret mot Odd på Brann Stadion i fjor, er en av spillerne skiensklub­ben erpå jakt etter. Mannen fra Faerøyene kan bekle både ving- og backposisj­onen – på begge sider.
ØNSKET: Branns Gilli Rólantsson (t.h.), som her scoret mot Odd på Brann Stadion i fjor, er en av spillerne skiensklub­ben erpå jakt etter. Mannen fra Faerøyene kan bekle både ving- og backposisj­onen – på begge sider.
 ??  ?? BUD: Odd har lagt inn bud på Sandefjord­s André Sødlund, som et kantaltern­ativ.
BUD: Odd har lagt inn bud på Sandefjord­s André Sødlund, som et kantaltern­ativ.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway