Varden

Glad han er andremann ut i finalen

Fjorårsvin­ner Aleksander Walmann gleder seg som et barn til å spille for et fullsatt Spektrum i MGP-finalen.

- Sindre.omenas@varden.no

▶ – Vi skal på scenen som nummer to. Det er bare positivt, så slipper jeg å sitte på bakrommet å slure på clutchen. Nå kan jeg lene meg tilbake og se på alle de andre fantastisk­e artistene, sier Aleksander Walmann.

– Blir mer spesielt i år

I fjor gikk Aleksander Walmann til topps i den norske finalen. Da som vokalist i låten «Grab the moment», som var laget av Jowst (Joakim With Steen).

I år stiller Walmann med egen låt, som heter «Talk to the Hand».

– Det blir mer spesielt å stille med en låt jeg har laget helt fra grunn av selv. Selv om det var helt fantastisk å vinne i fjor, og spesielt å få lov å represente­re landet mitt i en så stor konkurrans­e, vil det bli langt mer spesielt å gjøre det med min egen låt, sier Walmann.

Pakket badebuksa

– Jeg har sjekket vaervarsli­ngen for Portugal, og det bruker å vaere veldig fint der i mai, sier Walmann, og sier med det at han gjerne reiser til Lisboa for å represente­re Norge i den internasjo­nale MGP-finalen, eller Eurovision Song Contest, som det opprinneli­g heter.

– Jeg har pakket badebuksa, for å si det sånn. Men det er mange dyktige med i år, og jeg tror alt blir avgjort med hvor godt vi alle gjør det på scenen.

Derfor mener han det er en seier å ha blitt plukket ut til å vaere med på den norske finalen i Oslo Spektrum lørdag kveld.

Han sier formen er bra for alle de ti som er på scenen sammen med han, og han frykter ikke å bli syk selv om han ser at det er mange som hangler rundt ham.

– Nei, det gjelder å ikke tenke på det. Blir en redd for å bli syk, så blir en ofte nettopp det.

«Talk to the Hand»

Tittelen på låten kan oppfattes noe arrogant, siden uttrykket betyr at en ikke lytter til andres meninger.

– Det er ikke ment slik. Jeg tenker at det handler om å ha tro på seg selv og ikke bry seg om hva andre mener. For meg har det gjort at jeg blir intervjuet av Varden før jeg skal spille for et fullsatt Oslo Spektrum.

Sindre Omenås ▶

 ?? FOTO: VARFJELL / NTB SCANPIX ?? MINNER: JOWST og Aleksander Walmann vant den norske finalen i fjor.
FOTO: VARFJELL / NTB SCANPIX MINNER: JOWST og Aleksander Walmann vant den norske finalen i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway