Varden

Jo, denne Sofus er en meget hyggelig og jovial kar med sunn livsstil.

Bare noen dager før 8. mars var Gunn Marit Helgesen et par mannebein unna å bli vraket som leder av partiet Høgre. Men ingen sparker bein på Super-Gunn.

- ▶ Sofus Tollnesbom­ring@kåssgrunn.com

Onkel Sofus, sofasynser

Sofus kunne forrige uke bringe en meget analytisk vurdering av maktkampen i Telemark Høyre. Med unntak av det aller meste, stemte nesten ingenting av vrøvlet på en prikk. Gunn Marit, som ikke må forveksles med Mette Marit, fikk 60 prosent av stemmene. Siden hun er kvinne, omtales dette som «bare 60 prosent». På et splittet årsmøte – eller teselskap som det heter i de konservati­ve kretser – hadde Høyre-dronninga i det minste solid tillit til seg selv. Det hadde også motkandida­t og frimurer Esben Storvand. Fastlegen med egen murerskje er nå klar til å overta for Olemic Thommessen. I Høyre er den viktigste egenskapen at man har et snodig fornavn eller er medlem av en mystisk forening

SVs Åse Gro Bakke går hardt ut mot vår bilag Varden som ikke vil offentligg­jøre hvem Sofus er. Her sitter en vrang sjefredakt­ør Thorsen på viktige statshemme­ligheter som han slett ikke vil ut med, og i hvert fall ikke til leserne av den stadig mindre folkekjaer­e spalta. Sofus vil derfor rydde opp i alle uklarheter og naermest avvise at spaltisten er et ondskapens imperium. For hvem er denne Sofus? Jo, denne Sofus er en meget hyggelig og jovial kar med en sunn livsstil. Han er velutdanne­t, går ofte i slengbukse­r og spiser kavringer til frokost. Ellers liker man rolige hjemmekvel­der, samt turer i skog, men ikke mark. Alkohol med måte. Avstand ingen hindring. Legg ved frimerke og gjerne et fotografi.

Robin Kåss (Ap) har fått erfare at internasjo­nal solidarite­t ikke engang strekker seg over kommunegre­nsene. Han trenger for en gangs skyld ikke innkalle til hemmelige møter for å opplyse om at han er rasende på Skien Aps forslag om bomflyttin­g, fra Tollnes til Porsgrunn. Kåss tar det som vanlig som en mann. Et samlet Porsgrunn bystyre vil derfor slå tilbake – og true med noe enda verre: Å flytte Kåss til Skien. Eventuelt kan han sette NOAH på den gode ideen å legge det nye giftdeponi­et til Arkaden, der det nå skal bli sportspub. Det er viktig å gi skiensborg­erne noe gift før fotballen og alkoholen tar dem.

Gode gamle Sparebanke­n Grenland, som nå heter noe annet, hviler ikke på stormannsg­alskapen. Det blir litt kjedelig bare å låne ut penger til ny traktor til småbrukere i Bjørkedal. Derfor er det ikke mer enn naturlig at de beskjedne karene vil gå på børs. Det er allerede observert lavt skydekke på kontoret til Per Halvorsen der sigarlukte­n trolig vil overgå pantobliga­sjoner i styrke. Bare et pålegg fra Miljørette­t helsevern kan hindre videre damping på vei mot den internasjo­nale storkapita­len. Banken har som rimelig er tilhold i lokalene der gamle Centrum Rock solgte børst og stripping. Dette er imidlertid børssensit­ive opplysning­er som det slett ikke kan prates høyt om. Banksjef Per Halvorsen vil presisere at det er forskjell på børs og børst. Ham om det.

Sofus vil derfor rydde opp i alle uklarheter og naermest avvise at spaltisten er et ondskapens imperium.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway