Varden

Kontrollsj­efen ble byttet ut

- ▶ PORSGRUNN ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Den omstridte styreleder­en i Securance AS er byttet ut, men avviser at det har en sammenheng med skjenkebrå­ket i Porsgrunn og Bamble.

6. mars ble det tinglyst at Inger Merete Nilsen Blaabjerg overtar som sjef for styret i Securance AS. Sajjad Hussain Thathaal, som har stått i stormen den siste tiden, stepper ned til varamedlem.

Ingen sammenheng

Verken den nye eller den gamle styreleder­en ser noen sammenheng med den siste tidens bataljer med skjenkebra­nsjen. Securance AS har ansvaret med å kontroller­e skjenke- og salgsbevil­lingene i Kragerø, Porsgrunn og Bamble. I de to sistnevnte kommunene har det vaert opprør i deler av utelivet.

Sajjad Hussain Thathaal var på jobb som kontrollør da han ble bedt om å forlate Ori Sushi Bar. I etterkant har han hevdet at driveren av sushibaren utøvde vold mot ham. Vitner har uavhengig av hverandre benektet denne framstilli­ngen. Saken er under politiette­rforsking.

At han har sluttet som styreleder har ingen sammenheng med denne eller andre saker, bedyrer Thathaal.

– Nei, men det er to grunner: Jegharvaer­tmeditoåro­gda kan det vaere greit med et bytte. Og så ønsket vi en kvinnelig styreleder, sier han.

Den kvinnelige styreleder­en er Inger Merete Nilsen Blaabjerg som sier årsaken er arbeidsfor­deling i selskapet.

– Det handler om å få inn nye ressurser og fordele arbeidet bedre.

Visste ikke om det

Stian Stiansen er virksomhet­sleder i kommunens Serviceavd­eling, med ansvar for blant annet alkoholbev­illinger. Han var ikke klar over styreleder­byttet da Varden tok kontakt fredag. Kommunen har i skjenkesto­rmen forholdt seg til både daglig leder og styreleder i selskapet.

– Når du nå gjør meg oppmerksom på styreleder­byttet, så kommer jeg til å spørre hva som skjer i ledelsen i selskapet, neste gang vi møtes, sier Stiansen.

Han mener det i utgangspun­ktet ikke har betydning for kommunen hvem som er styreleder.

– Det som betyr noe er at de leverer det de skal levere, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway