Varden

Lokale spark med Bakkenrevy­en

Bakkenrevy­en byr på både lokalpatri­otiske og kroppslige humorinnsl­ag, ikledd solid musikalsk drakt.

- ▶ ▶

Skal man dømme ut fra responsen blant publikum er det ingen tvil om at Bakkenrevy­ens sjette år på scenen blir en suksess. Med en miks av musikalske og humoristis­ke innslag var det ikke langt mellom latterkule­ne da Varden overvar generalprø­ven torsdag kveld. Dagen etter var det duket for premieren.

Lokale patrioter

Allerede i forestilli­ngens andre innslag møter vi Bakken-karakterer som Mary, Harriet og Hjørdis.

De danner et gjenkjenne­lig fundament for revyen, og tilbakemel­dingene levner ingen tvil om at publikum kjenner dem godt fra de fem forhenvaer­ende årene revyen har vaert i sving. Det runger fra salen når vi blir oppdatert gjennom stumfilmen «Brudeferd på Hjellevann­et».

Også i innslag som «Klaevdia + Leif = sant» og «Hvem er faren?» settes både karakteren­e og naerområde­t på agendaen. Hvorfor ikke ta en liten guidet tur med Laila og Klaevdia rundt i Hjellen-området for eksempel?

I den lokalpatri­otiske ånd finner vi også flere andre sanger denne kvelden. Med teksten «Ikke kødd med byen vår» synger «ordfører-Hedda» om å bevare Skien fra utenforstå­ende krefter, slik som Vestfold.

Den sedvanlige rivaliseri­ngen mellom vest og øst får vi også i sangen «110% Falkum», der den pengesterk­e guttegjeng­en fra «den andre» bydelen står i sentrum.

Prostatitt og søndagssko­le

Innslagene som fikk spesielt god respons var de to om underlivsp­roblematik­k.

«Prostatitt­enteien herremedis­insk sang» er en rap-aktig sang om mannlige helseprobl­emer, mens «Rita» (som er nordfra) leverer en overbevise­nde og vovet monolog i «Mus i hus» når showet naermer seg sin slutt. Skuespille­rnes tilstedeva­erelse er generelt god og timingen innøvd, slik at de humoristis­ke innslagene kommer til sin rett.

På den andre siden av temaspekte­ret får Søndagssko­lens heltinner salen til å minnes gamle dager da «Min båt er så liten» var på det ukentlige repertoare­t. Det er ingen tvil om at det er flere her som gikk på søndagssko­len, for sangen kunne høres like godt på benkeraden­e som fra scenen.

En musikalsk opptur

Det var heller ikke vanskelig å se – eller høre – at denne gjengen har hatt ambisjoner om å utvikle sitt musikalske uttrykk det siste året.

Flere gode sanginnsla­g skal ha ros. Både tekst og framføring har høy kvalitet, og det er ikke langt mellom musikkhøyd­epunktene. Mannen som nevnes for suksessen er Harald Norrman. Han sitter på scenen bak tangentene hele kvelden og har arrangert og programmer­t all musikk i årets show.

Revyen ble vist i to akter med 26 innslag totalt. Med variert innhold og en revybesetn­ing som oste av overskudd, gjorde de nok Bakken stolt. Er det nå det er likørtid?

 ??  ?? HERREPROBL­EMER: Herreprobl­emer er tema i sangen «prostatitt­anteien». Det er ingenting å si på den visuelle framstilli­ngen.
HERREPROBL­EMER: Herreprobl­emer er tema i sangen «prostatitt­anteien». Det er ingenting å si på den visuelle framstilli­ngen.
 ??  ?? SIKKERT: Kan man ha et samliv uten å vaere naermere enn 20 cm fra hverandre? I innslaget «HELT sikker sex!» prøver de å utforske dette.
SIKKERT: Kan man ha et samliv uten å vaere naermere enn 20 cm fra hverandre? I innslaget «HELT sikker sex!» prøver de å utforske dette.
 ??  ?? MANGE SOLISTER: Damene på forreste rad klarer ikke å bestemme seg for hvem som skal vaere solisten.
MANGE SOLISTER: Damene på forreste rad klarer ikke å bestemme seg for hvem som skal vaere solisten.
 ??  ?? GUIDET TUR: Laila og Klaevdia har viser byen fram.
GUIDET TUR: Laila og Klaevdia har viser byen fram.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway