Varden

Vil gjerne bli, om han får spilletid

Thomas Grøgaard kan godt skrive ny Odd-kontrakt, men ikke fra innbytterb­enken.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Han trives godt i Odd, men ikke så godt på benken. Odd og teamet rundt Grøgaard er i dialog om kontrakt.

Thomas Grøgaard har funnet seg en litt uvanlig plass på innbytterb­enken. John Kitolano har plassen som venstrebac­k – foreløpig.

For en måned siden sa Grøgaard at han ikke hadde dialog med klubben rundt en ny kontrakt: Jeg er på utgående kontrakt med Odd, og har ikke hatt dialog med dem, sa han til Varden.

– For første gang er jeg på utgående kontrakt, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har først og fremst tenkt på kroppen min, komme meg i god form og spille meg inn på laget. Kontrakten satte jeg på vent, tilføyer han.

Har opprettet dialog

Nå har partene pratet sammen og startet innledning­en som kan gi nye år på Skagerak Arena for 24-åringen.

– Ja, vi har dialog med Grøgaard, kommentere­r daglig leder Einar Håndlykken.

– Det stemmer, men det er min agent (Tore Pedersen) som tar seg av det, sier spilleren.

Må spille

Kragerø-gutten har vaert en av dem som har vaert et fast innslag i Odd-laget – når han har vaert skadefri. Men i vinter har John Kitolano tidvis fått sjansen, og unggutten fra Gulset har imponert på backplasse­n, og har holdt Grøgaard på benken.

– Konkurrans­e er bare bra, men jeg synes det er kjedelig på benken og jobber hardt for å slippe det.

– Vil du bli vaerende i Odd? – Jeg trives veldig godt i Odd og har hatt mange fine år, men hvis det framover blir benken slik som nå, så kan jeg tenke meg noe annet enn Odd.

– Hvis du får spille slik du ønsker?

– Da vil nok det forandre seg. – Så for å forlenge din kontrakt må du få den spilletide­n du forventer deg på det nivået du hører hjemme på?

– Ja, jeg må tenke litt på meg selv der. Jeg skal ha en jobb framover. En benkeplass kan virke negativ på det.

Blir ikke straffet

Dag-Eilev Fagermo vil ikke straffe Grøgaard om han ikke skriver ny kontrakt.

– Nei, for det er en forskjell med Thomas og for eksempel situasjone­n til Sondre Rossbach. Thomas er satt på benken fordi John har blitt så god, ikke fordi han ikke vil skrive ny kontrakt. Og da kan han ikke bli straffet for det. Men når spillere får tillit og ikke vil skrive ny kontrakt, da vil jeg prioritere andre.

– Hva tenker du om hans konkurrans­e med Kitolano?

– Han har godt av litt motgang, for han kom tidlig inn i Alaget til Odd og det meste gikk på skinner. Dette kan gjøre han sterkere … At han må utfordre seg selv litt mer. Men Thomas er god nok til å spille seg inn igjen, og det kan vaere i en annen posisjon.

– Hvor?

– Indreløper eller sentralt på midten. Det vil jeg vurdere framover.

«Hvis det framover blir benken slik som nå, så kan jeg tenke meg noe annet enn Odd»

Thomas Grøgaard

 ??  ??
 ??  ?? MÅ SPILLE: Thomas Grøgaard (midten), her sammen med Vegard Bergan (t.h) og Marius Bustaagrd Larsen etter treningen i går,må spille for å ville skrive en ny kontrakt med Odd.
MÅ SPILLE: Thomas Grøgaard (midten), her sammen med Vegard Bergan (t.h) og Marius Bustaagrd Larsen etter treningen i går,må spille for å ville skrive en ny kontrakt med Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway