Varden

Håper på nytt liv på torget

Nå ribbes lokalene hvor Brewers holdt til. Nå håper eieren av Eeks-gård, Knut Bråthen, at noen tar sats og vil åpne et helt nytt konsept i lokalene.

- ▶ Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Knut Bråthen, som eier Eeks gård i sentrum, klargjør lokalene og håper på nye drivere i lokalene der Brewers holdt til.

Det har vaert både kafé, restaurant og sportspub i lokalene de siste årene. Fellesnevn­eren er at de alle etter kort tid har måttet legge inn årene. Sist var Brewers, som gikk konkurs høsten 2017.

Nå står det tre kontainere på utsiden og det er ikke noe igjen som minner om et serverings­sted.

– Det er bygget lag på lag og det kommer fram ulike farger og materialer ettersom vi river, sier Knut Bråthen, eier av Eek bygget.

Lokalet er så å si ribbet.

Håper noen tar kontakt

Sommeren 2017 overtok han, sammen med Eirik Østerlid, Eeks gård midt i Skien sentrum. Og planene er mange.

– Det skal bygges nytt kjøkken her, men vi må se hvilke konsept som kommer inn, slik at det kan tilpasses dem. Nå klargjør vi hele lokalet slik at det er fritt fram for nye drivere. Vi håper at noen med et virkelig bra kafé eller restaurant­konsept tar kontakt, sier Bråthen.

Han tror bestemt at det er liv laga.

– Det ligger jo midt på torget her i sentrum. Og vi har god dialog med Skien kommune med tanke på uteserveri­ng. Vi ser på utforming og på hvordan den kan bygges slik at den smelter inn i torget.

Bråten håper på 70 sitteplass­er inne og 40 ute.

– Det er tanken. Vi vil også bytte ut disse skyvedøren­e med foldedører, sier han og går bort til inngangspa­rtiet.

– Det har jo vaert mye fram og tilbake i disse lokalene. Vi har blitt kontaktet av flere som holder på å utvikle ideer. Vi ønsker et konsept som vil vare og som kan vaere med å løfte tilbudet i sentrum. Vi må se på miksen som er her fra før. Tanken er et kontinenta­lt torg hvor man kan velge i ulike spisestede­r.

Nytt konsept for hele gården

– Når håper du en ny restaurant åpner dørene her?

– Det er avhengig av prosessen i resten av bygget. Vi holder på med et nytt konsept for hele Eeks gård. Ting må skje i riktig rekkefølge. Det blir ny fasade og vi holder på med miksen oppover i etasjene. Men jeg håper at dørene her nede kan åpnes til Mersmak i august.

Tror på sentrum

Han har tro på sentrum.

– Det merkes at det er mange som har det. Det er pågang av folk som vil etablere seg. Samtidig er det også viktig at Arkaden lykkes og får til dette med opplevelse­sdestinasj­on. Da er det viktig for oss rundt å fylle opp med gode konsepter, både når det gjelder butikker og god bespisning, avslutter Bråthen.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? RIBBER LOKALET: Nå rives alt i lokalene der Brewers holdt til. Knut Bråthen, som eier Eeks gård, ønsker seg en ny restaurant eller kafé i lokalene.
ALLE FOTO: TONE LENSEBAKKE­N RIBBER LOKALET: Nå rives alt i lokalene der Brewers holdt til. Knut Bråthen, som eier Eeks gård, ønsker seg en ny restaurant eller kafé i lokalene.
 ??  ?? TØMMES: Det rives i lokalene på torget. Eier av Eeks gård, Knut Bråthen, håper folk med gode ideer til nytt konsept tar kontakt.
TØMMES: Det rives i lokalene på torget. Eier av Eeks gård, Knut Bråthen, håper folk med gode ideer til nytt konsept tar kontakt.
 ??  ?? LIV LAGA: Her gjøres alt klart for nye drivere. Alt er revet og nytt kjøkken skal også bygges.
LIV LAGA: Her gjøres alt klart for nye drivere. Alt er revet og nytt kjøkken skal også bygges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway