Varden

Det er nok av ledige lokaler

-

▶ Det må kunne sies at forslaget og tanken om å etablere en mobil «frisørbrak­ke» i Bryggepark­en i Skien framstår som spenstig og interessan­t. Det er imidlertid flere grunner til å si nei enn ja.

▶ Porsgrunn-brødrene Blend og Blendor Sadikaj har søkt om å få sette opp en frisørboks på brygga i Skien. Konseptet innebaerer en mobil løsning som kan flyttes. Brødrene sier til Varden at de slipper mye «administra­sjon» og «ekstraarbe­id»: – Med dette konseptet slipper vi for eksempel å binde oss til lange leiekontra­kter. Vi kan flytte brakka etter en periode, og vil hele tiden søke områder der det er mye trafikk og mennesker, sier Blend Sadikaj.

▶ Det er blitt en slags tradisjon med en mobil iskiosk ved Fiskeslepe­t. All den tid den benyttes til å selge det som åpenbart er en sesongvare, gir det mening at den står der på sommeren.

▶ Vi tror og mener at byens frisører tåler konkurrans­e. Det er imidlertid ikke et skrikende behov for sesongbase­rt frisering på bryggekant­en. Vi heier på gründere som tør tenke nytt, men dersom det åpnes for en slik type naering, bør man tenke grundig gjennom hvilke andre forespørsl­er man kan få i det som er – og vil bli – et stadig mer attraktivt område; det kunne like gjerne vaert en «rørlegger på boks» i Bryggepark­en som en frisør. Eller hva med en mobil skobutikk eller en flyttbar kolonial i konteiner?

▶ Det sier seg selv at dette vil kunne innebaere en pussig og tilfeldig nedbygging av et attraktivt område, selv om lokalene er aldri så mobile. Det er nok av ledige lokaler i sentrum som kan brukes til formålet.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway