Varden

Buljong og VM på skøyter

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Akkurat i det vi trodde alt var i ferd med å gå av hengslene, kan det virke som om verden står til påske likevel. Og det på tross av at påska ikke kommer spesielt tidlig i år.

Helga som var, ble en bekreftels­e på at alt var bedre før – og omsider fikk vi muligheten til å oppleve ungdomstid­a på nytt. Det eneste som manglet var at Jahn Teigen vant Melodi Grand Prix, men Alexander Rybak er en solid erstatter. Utover dette ble lørdag og søndag et tilbakefal­l til 80-tallet. VG hadde spion Treholts eks- frue Kari Storaekre på førsteside­n. VM på skøyter gikk utendørs, og vi fikk igjen oppleve gleden med motvind og nedbør. De som kom på ideen om å flytte skøyteløp under tak, kan nå sitte der og angre. Bare snøkanten manglet, men det får vaere grenser for hva man skal forvente av hollendern­e. Det eneste feilskjaer­et sammenlign­et med de ekte gamle dager, var rundetiden­e. De var litt for lave og skapte ikke den skikkelige buljongste­mningen i sofa og lenestol.

Buljong og skøyter hører sammen. Der- av begrepet buljongpar. De som ikke husker den gangen noen skøyteløpe­re loffet rundt, vet nok ikke hvilke type par dette er. Uttrykket oppsto på Bislett for over femti år siden. «Hvis det kom et par man ikke festet altfor store forhåpning­er til, fikk man tid til å kjøpe buljong. I dag kan det også brukes om et kjedelig par i selskapsli­vet eller i konkurrans­er», leser jeg på det ganske store internette­t. At det også gjelder «andre kjedelige par», det visste jeg ikke. Med tanke på initialene mine, får jeg vel ta det til etterretni­ng. På den andre siden kan man ikke drikke buljong hver gang det oppstår en mindre spennende situasjon. Vi får nøye oss med en kopp eller to i helgene. Eller når Odd spiller fotball.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway