Varden

Bård tar Sylvi i forsvar

Lokalpolit­iker og nyvalgt Krf-leder Erik Naes langer ut mot justismini­steren. Bård Hoksrud tar Sylvi Listhaug i forsvar.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ «Ap mener terroriste­nes rettighete­r er viktigere enn nasjonens sikkerhet» la Sylvi Listhaug ut på sin Facebook-side fredag morgen. Utspillet har ført til en debatt-tsunami som langt ifra har stilnet.

I helga ble Erik Naes valgt til leder av Telemark KrF. Han mener at justismini­steren rett og slett ikke kan holde på som hun gjør.

– Sånn kan man ikke oppføre seg. Det er opplagt at hun vil provosere og ha debatt. Vanligvis er det lurest å sitte stille når noen opptrer slik, men dette er et for alvorlig tema. Som minister kan man ikke komme med mistenkeli­ggjøring og påstand om at andre partier ikke prioritere­r nasjonens sikkerhet, sier Naes.

Enig i budskapet

Stortingsm­ann Bård Hoksrud støtter sin Frp-kollega Listhaug.

– Hun påpeker fakta, sier Hoksrud og fortsetter:

– At det blir brukt klar tale, som noen kanskje ikke liker, det blir gjort i alle saker.

– Kunne du stilt deg på torget og sagt det samme at «Ap mener terroriste­nes rettighete­r er viktigere enn nasjonens sikkerhet»?

– Dette er en status på hennes Facebook-side, og ikke en torgappell.

– Kunne du uttalt det samme? – Jeg er enig med justismini­steren at man ønsker en strengere innvandrin­gspolitikk, og kan iverksette tiltak om man mistenker terrorhand­linger. Jeg er derfor enig med hennes budskap, svarer Hoksrud og sikter til Frp og Høyres forslag om å kunne beslaglegg­e fremmedkri­geres pass.

– Kunne du uttalt det samme? – De fleste vet at jeg har min egen stil når det gjelder å uttale meg, men budskapet hennes er jeg helt enig i.

Brutal

Stortingsk­olleger med Hoksrud, Terje Aasland (Ap) og Solveig Sundbø Abrahamsen, er klare på hva de synes om Listhaug.

– Dette forsvarer jeg ikke overhode. Dette er ikke verdig en debatt i et demokratis­k samfunn, sier Abrahamsen som mener justismini­steren bruker spissformu­leringer som går langt over streken. Aasland er enig:

– Listhaug tilegner andre partier meninger de ikke har på en brutal måte.

Listhaugs politiske rådgiver, Espen Teigen, har fått utspillene fra Ap, H og KrF uten å kommentere dem.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? STØTTER LISTHAUG: Bård Hoksrud vil ikke svare på om han ville sagt det samme som justismini­steren.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL STØTTER LISTHAUG: Bård Hoksrud vil ikke svare på om han ville sagt det samme som justismini­steren.
 ??  ??
 ??  ?? POPULISME: Erik Naes, leder i Telemark KrF, mener justismini­steren driver populisme.
POPULISME: Erik Naes, leder i Telemark KrF, mener justismini­steren driver populisme.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway