Varden

Deler ut millionbon­us

To år gamle Telemark ByggEntrep­renør AS deler i år ut samla bonus på over ein million kroner til dei tilsette.

- Halvor.ulvenes@varden.no

▶ – Det er dei faste medarbeida­rane våre med timebetali­ng som får dette. Bonusen utgjer 35 kroner per time, eller kring 60.000 kroner for ein tilsett som har jobba 1.700 timar i 2017, opplyser dagleg leiar og aksjonaer Tor Magne Nevestveit til Varden.

– Det er moro å gje litt tilbake til tilsette som står på, legg Nevestveit til. Han trur at ordninga er positiv for motivasjon­en.

Alt fyrste driftsåret delte selskapet ut bonus - da på 240.000 kroner. I år er den meir enn firedobla.

– Ei fin ordning. Alle er fornøgde med dette, seier Kristian Eika, ein av dei meir enn 20 tilsette som nyt godt av ordninga. Bøheringen jobba som snikkar fram til i fjor, men har no gått over i stillinga som prosjektle­iar med sal av einebustad­er. Han har timeløn, og vil dermed ha ordninga også framover.

Enorm vekst

Telemark ByggEntrep­renør starta drifta på nyåret i 2016. Fyrste året var driftsinnt­ektene naer 27 millionar kroner og resultatet 1,1 millionar kroner. I fjor blei omsetninga nesten tredobla, til 79,8 millionar kroner. Resultatet før skatt - etter utbetaling av ein million kroner i bonus - utgjorde 3.7 millionar kroner

– Me er svaert godt fornøgd. Det er kjempemoro å ha fått ein slik start, seier Nevestveit.

I år budsjetter­er han med 105 millionar kroner i inntekter. Selskapet har nettopp tilsett tre nye medarbeida­rar, slik at staben tel 28 personar, inkludert to laerlingar.

– No ønskjer me ei utflating både på inntekter og tilsette. Ordremasse­n er i dag mellom 60 og 70 millionar kroner, ifølgje Nevestveit. På toppen kjem deira eiga bygg på 400 kvadratmet­er som skal førast opp i år, der selskapet skal leige ut 100 kvadratmet­er.

Jakt på kontraktar

Toppsjefen seier at det er bra trykk i bustadmark­naden, men at utfordring­a er å skaffe nye, langsiktig­e kontraktar.Firmaet er snart ferdige med driftsbygn­ingen på Uvdal gard i Bø og til hausten står den nye skulen i Sauland klar.

– Nokre av prosjekta som er eller blir lagt ut i regionen er for store for oss, seier Tor Magne Nevestveit.

Han opplyser elles at aksjonaera­ne ikkje tek ut utbytte. ▶ Halvor Ulvenes

 ??  ?? FORNØGD: Kristian Eika (midten) er ein av dei som nyt godt av bonus. Tor Magne Nevestveit (t.v.) og Sigmund Verpe er båe aksjonaera­r i Telemark ByggEntrep­renør AS.
FORNØGD: Kristian Eika (midten) er ein av dei som nyt godt av bonus. Tor Magne Nevestveit (t.v.) og Sigmund Verpe er båe aksjonaera­r i Telemark ByggEntrep­renør AS.
 ??  ?? GOD ORDRERESER­VE: Aksjonaer og dagleg leiar Tor Magne Nevestveit seier at ordremasse­n ligg på over 60 millionar kroner.
GOD ORDRERESER­VE: Aksjonaer og dagleg leiar Tor Magne Nevestveit seier at ordremasse­n ligg på over 60 millionar kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway