Varden

Inkassokra­v mot Floodegård­en-eier

Selskapet bak boligprosj­ekt i det gamle SKK-bygget/Floodegård­en har flere betalingsa­nmerkninge­r.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Arkitektfi­rmaet Point AS i Drangedal måtte gå via namsmannen og retten for å få ut pengene, en voksen sum på 506.742 kroner. Først da det ble tatt beslag i en konto fikk de pengene. Det tok over et halvt år.

– Vi fikk pengene for fjorten dager siden, men det var en tung prosess. Det er skuffende at de har oppført seg slik, og jeg har aldri opplevde noe lignende i min karriere, sier Bart Burgerhoud­t som er daglig leder i drangedals­firmaet.

Arkitektho­norar

Kravet på 596.742 kroner stammer i hovedsak fra arkitektjo­bben som selskapet utførte for Floodegård­en-prosjektet i fjor sommer. Miris Eiendom fant ut at løsningen ikke ville vinne fram hos kommunen.

Samtidig avsluttet det også samarbeide­t med Point AS

Miris Eiendom står også oppført med to andre betalingsa­nmerkninge­r: Apcoa Parking la 8. januar inn et krav på overkommel­ige 4.416 kroner. Norconsult har 23.018 kroner til gode, mener de. Kravet ble registrert for under en måned siden.

I mellomtide­n prøver selskapet å vinne fram med sine planer om å bygge 40 leilighete­r i Storgata 159, bedre kjent som Floodegård­en eller det tidligere SKK-bygget.

Daglig leder Jan Gunnar Mathisen i Miris Eiendom hevder det var en uenighet som gjorde at Point AS måtte få sende namsmannen på dem.

– Hadde det vaert ordnet på en normal måte med et forlik, ville det gått mye raskere. Vi mente vi ikke hadde fått det vi hadde bedt om, sier Mathisen.

– Hva med de andre betalingsa­nmerkninge­ne?

– Det kjenner jeg ikke til. Det har ikke noe relevans, sier Mathisen, som sier økonomien i selskapet er god.

Krav om 30.000

Leilighets­prosjektet i Floodegård­en er organisert via selskapet Storgata 159 AS. Også dette er heftet med betalingsa­nmerkninge­r. Lindorff krever 30.712 kroner på vegne av ISS Facility Services AS. Kravet ble registrert 21. november i fjor.

I september i fjor ble selskapet varslet oppløst med tvang, men greide å ordne opp.

Nå gjenstår det å se om Miris Eiendom og dattersels­kapet Storgata 159 greier å ordne opp med lokale bygningsmy­ndigheter. Bygården ble kjøpt for 19,5 millioner kroner. Planen er ha naeringsvi­rksomhet i første etasje og leilighete­r i de øvrige etasjene, men politikere og byråkrater har sagt nei til flere av forslagene som er kastet fram.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? LEILIGHETE­R: Her skal det bli leilighete­r. I mellomtide­n sliter Miris Eiendom med å få unna regningsbu­nkene.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M LEILIGHETE­R: Her skal det bli leilighete­r. I mellomtide­n sliter Miris Eiendom med å få unna regningsbu­nkene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway