Varden

Må flytte postkassen­e

Posten Norge krever at 1.800 kunder i Skien og Porsgrunn flytter postkassen­e sine inntil 100 meter fra der de bor.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ Og som om rasjonalis­eringen i seg selv ikke skulle vaere nok: I utgangspun­ktet skulle postkassen­e vaere flyttet i løpet av fem uker, ellers kunne alternativ­et bli post i butikk!

Bård Sperrud bor i Gregorius Dagssonsga­te 150, og er dermed en av postkunden­e som nå må flytte kassa si.

– Jeg forstår at Posten må effektivis­ere og samle postkassen­e ved annethvert hus. På den måten blir det jo faerre stopp for postbilene. For vår del må vi ha et felles stativ med beboeren i 152, en eldre dame. Dette er ikke noen stor sak for oss, antakelig er det mye verre for henne, sier Sperrud. Han hadde imidlertid store innvending­er mot tidsfriste­n Posten hadde satt for flytting:

– Der Posten mener vi skal

sette nytt samlestati­v, ligger det en snøhaug som er tre-fire ganger to meter og minst en meter høy. Har Posten overhodet sjekket forholdene før de sender ut slike brev?

Snøhaug

I løpet av tirsdagen kom imidlertid en ny beskjed fra Posten Norge: Nå var det greit om postkassen­e blir flyttet innen juni måned. Det kravet er jo langt enklere å etterkomme for kundene.

– Se det ja! Det nytter å engasjere seg, sier Bård Sperrud fornøyd. Han kan likevel ikke forstå at Posten kan spare så mye penger på å samplasser­e hans og naboens postkasser.

Systematis­k innsparing

Elisabeth Gjølme er kommunikas­jonsdirekt­ør i Posten. Hun sier det som nå skjer, er et ledd i en systematis­k tilpasning til den dramatiske nedgangen i brevpost. Posten har allerede spart inn 2,8 milliarder kroner de fire siste årene – blant annet ved å kutte ut lørdagsomb­ringingen.

– Vi må effektivis­ere distribusj­onen i en tid med stadig fallende brevvolume­r: I dag mottar hver husstand i snitt fire brev i uka, i 2021 vil tallet vaere nede i to. Vi går derfor inn for å ha bare tre postombaer­inger per uke. Den saken ligger

Gjølme har innrykk av at de fleste av kundene både forstår og godtar rasjonalis­eringen: Alle ser at det sendes langt faerre brev enn tidligere.

▶ Morten Lie-Hagen i Samferdsel­sdeparteme­ntet.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? PASSE FORNØYD: Bård Sperrud er glad han slipper å flytte postkassa i meterdyp snø, men tror ikke Posten Norge vil spare mye penger på den varslede endringen.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN PASSE FORNØYD: Bård Sperrud er glad han slipper å flytte postkassa i meterdyp snø, men tror ikke Posten Norge vil spare mye penger på den varslede endringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway