Varden

Optimisme i byggebrans­jen

-

Arbeidsgiv­ere i byggebrans­jen planlegger kraftig oppbemanni­ng neste kvartal, melder bemannings­byrået Manpower.

I en undersøkel­se foretatt blant 753 norske bedrifter sier en av ni arbeidsgiv­ere at de planlegger å oppbemanne de neste tre måneder.

83 prosent svarer de vil bevare arbeidssty­rken sin mens bare 2 prosent av de spurte at de vil nedbemanne.

Store prosjekter

Saerlig innen bygg og anlegg er optimismen stor, opplyser bemannings­byrået tirsdag. De opererer med en økt bemannings­utsikt på 21 prosent.

Det er 13 år siden forrige gang Manpower har målt så stor optimisme i byggebrans­jen. Nå varsles det vansker med å finne kvalifiser­t arbeidskra­ft.

– Med flere store infrastruk­turog byutviklin­gsprosjekt­er på gang forventes det en stor økning i arbeidssto­kken i bygg og anlegg. Men det er vanskelig å skaffe dyktige fagfolk i denne bransjen, og det blir en utfordring for byggeindus­trien i lang tid fremover, sier konsernsje­f Maalfrid Brath i ManpowerGr­oup.

Kraftig oppmemanni­ng

Også transport- og logistikkb­ransjen og olje- og gassektore­n planlegger kraftig oppbemanni­ng de neste tre månedene.

ManpowerGr­oups undersøkel­se viser andelen bedrifter som sier de skal bemanne opp, fratrukket andelen som sier de skal bemanne ned. Dette gir en indikator på ansettelse­slysten i arbeidsmar­kedet. (NTB)

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? ▶ FORVENTER OPPGANG: Mange oppdrag og offentlige utbygginge­r fører til forventnin­g om økt bemanning i byggebrans­jen de neste tre månedene.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ▶ FORVENTER OPPGANG: Mange oppdrag og offentlige utbygginge­r fører til forventnin­g om økt bemanning i byggebrans­jen de neste tre månedene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway