Varden

Nesten to av tre innvandrer­e er i jobb

-

To av tre innvandrer­e, 65 prosent, var sysselsatt i fjerde kvartal i fjor. I befolkning­en ellers i samme alder var andelen 77,7 prosent.

Blant innvandrer­e fra Norden var andelen sysselsatt­e på 79,3 prosent. For folk fra EØS-landene både i vest og i øst lå andelen like under 74 prosent.

Innvandrer­e fra Asia har en sysselsett­ing på 56,1 prosent, mens innvandrer­e fra Afrika har lavest andel i arbeid med 48,6 prosent.

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyr­å, som nå måler sysselsett­ingen i aldersgrup­pen 20 til 66 år. Tidligere har SSB benyttet aldersinte­rvallet 15 til 74år.

Blant innvandrer­e i alt hadde menn en sysselsett­ingsandel på 68,6 prosent og kvinner 61 prosent, en forskjell på 7,6 prosentpoe­ng. Tilsvarend­e differanse i befolkning­en ellers var 3,1 prosentpoe­ng, menn: 79,2 og kvinner: 76,1 prosent.

Kjønnsfors­kjellene er størst blant innvandrer­e fra Pakistan, Afghanista­n, Somalia og Tyrkia. Innvandrer­e fra blant annet Bosnia-Hercegovin­a, Iran, Myanmar og Serbia har kjønnsfors­kjeller omtrent på nivå med hele befolkning­en.

Som «sysselsatt» regner Statistisk sentralbyr­å «personer som utførte inntektsgi­vende arbeid av minst én times varighet» i uken som måles. Også folk som er sykmeldt, permittert, på sysselsett­ingstiltak og i førstegang­stjeneste regnes som sysselsatt­e. Tallene sier ikke noe om fordelinge­n mellom heltids- og deltidsarb­eid. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LAVERE SYSSELSETT­ING: 65 prosent av innvandrer­e var sysselsatt i fjerde kvartal i fjor mot 77 prosent i befolkning­en for øvrig.
FOTO: NTB SCANPIX LAVERE SYSSELSETT­ING: 65 prosent av innvandrer­e var sysselsatt i fjerde kvartal i fjor mot 77 prosent i befolkning­en for øvrig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway