Varden

Er ønsket av Gjerpen

Gjerpen har kontaktet Pors i forbindels­e med stortalent­et Iben Ruud (17).

- Nils-tore.olsen@varden.no

▶ Porsgrunns­klubben ønsker ikke å miste tenåringen.

– Vi har mottatt en henvendels­e fra Gjerpen rundt Iben Ruud. Pors har svart at vi ønsker Iben med videre og at all kommunikas­jon skal gå mellom klubbene, sier sportslig leder Jens Kåre «Kokki» Aasen i Pors.

– Iben har også en amatørkont­rakt med Pors som varer i ett år til, legger han til.

«Kokki» sier at 17-åringen er en av spillerne de ønsker å bygge laget rundt.

– Da vi ansatte Anstein og co. var det med en treårsplan, hvor vi skulle rykke opp etter år to. Iben er en av de spillerne vi ønsker å ha med for å kunne nå det målet.

– Etter vårt syn mener vi det er best for henne å utvikle seg videre i Pors der hun er en del av et A-lag i toppen av 2. divisjon, enn kanskje å vaere på et B-lag i motsatt ende. Det tror jeg kan vaere ødeleggend­e for utviklinge­n.

God periode

Venstrebac­ken til Pors har virkelig gjort seg bemerket etter nyttår. Så langt i sesongen har 17-åringen fra Skien spilt i 20 kamper og satt ballen satt i mål 46 ganger.

Ut ifra spilletid gir det et ganske høyt snitt.

– Jeg tror min spilletid er rundt 150 av 1.200 minutter totalt, mest av det etter nyttår.

Og hvis man ser på de siste fem kampene er tallene meget solide. I helgen scoret hun 13 ganger i de to kampene mot Hundvåg (10) og Stavanger (3). Før det satte hun inn tre mot Runar, sju mot Gjerpen II og seks mot Fram. Mot både Hundvåg og Gjerpen II var tenåringen lagets toppscorer, mens hun hadde flest spillemål mot Fram.

Vet lite

Foreløpig har ikke tenåringen fått full informasjo­n om Gjerpens framstøt av Pors, men har fått noen hint.

– Det er jo veldig hyggelig at jeg blir lagt merke til for det jeg gjør på banen, men foreløpig har jeg og pappa kun hørt «rykter». Men hvis det er riktig, som det sikkert er når Varden sier det slik, ønsker jeg selvfølgel­ig å høre hva Gjerpen tenker og først og fremst prøve meg på noen treninger, sier eleven ved Toppidrett­sgymnaset i Telemark.

– Jeg går jo på toppidrett for å bli best mulig, og må tenke på min egen utvikling.

– Er det skummelt at en eliteklubb kommer på banen?

– Nei, det er utrolig gøy å bli spurt, men hvis Gjerpen virkelig ønsker at jeg skal dit så må jeg ta et viktig valg. Der er jo ikke sikkert at en slik sjanse fra en eliteserie­klubb kommer igjen. Og det er jo allerede spillere på min alder som gjør det veldig bra i eliteserie­n, sier hun som er venninne med Gjerpens Rikke Grave.

Ikke helt fornøyd

Den unge bakspiller­en har ikke vaert helt fornøyd med spilletide­n. Det har hun tatt opp med trener Anstein Engravslia.

– Jeg er ikke helt fornøyd med spilletide­n. Det har jeg sagt til Anstein. Jeg synes jeg burde fått litt mer spilletid i forhold til det jeg har vist på trening og i kamper da jeg har fått muligheten. Det har blant annet vaert noen turer i Stavanger uten spilletid. Og jeg var veldig skuffet søndag, da jeg nesten ikke fikk spille selv om jeg hadde scoret ti på lørdag.

Likevel er det smil å spore. – Jeg er veldig stolt av de siste kampene, sier hun som fikk hjelp av en lokalt kjent håndballpr­ofil for noen få år siden.

– Espen Olsen (mangeårig håndballtr­ener) skal ha en stor takk. Jeg er ikke så høy, men tjener mye på fintene mine. Jeg trente noen ganger alene i hallen med pappa. Espen kom forbi da jeg trente finter og sa at han kunne trene meg en gang i uken. Så hver tirsdag kom han og satte opp kjegler og pisket meg til å laere meg gode finter. Det er de jeg tjener på i dag.

Tålmodighe­t

Pors-trener Engravslia forstår at spilletid er viktig.

– Iben ble tatt opp i A-stallen før denne sesongen, 16 år gammel. Da hadde hun scoret rundt 70 mål i Bringserie­n (landsserie­n for 16-åringer). Hun skulle jo da konkurrere med Susanne Pettersen, Maren Tollefsen. Så gikk vi på to tap med en gang i september. Da kunne vi ikke risikere for mye. Så før jul var Iben skuffet over lite spilletid. Jeg forstår det, men det handler litt om å stå i det. Hun har gradvis fått mer og mer spilletid, gjort det bedre og bedre og vokst inn i den rollen. Jeg har sagt at hun neste år er klar til å ta mer ansvar og vil få mye mer spilletid.

Han maner til tålmodighe­t. – At en ung jente får en henvendels­e fra en eliteserie­klubb som Gjerpen er selvfølgel­ig smigrende. Jeg skjønner at Iben må vurdere det. Jeg vil gjerne beholde henne i Pors og at mener man ikke skal ha så dårlig tid. Jeg tror det er litt for tidlig med eliteserie­n, men det er ikke sikkert jeg har rett. Hvis hun fortsetter denne reisen ett år til i Pors vil det dukke opp flere muligheter. Velger hun Gjerpen, støtter jeg henne i det … men jeg håper hun blir i Pors, avslutter Engravslia.

Sunn dialog

Påtroppend­e Gjerpen-trener, Christoffe­r Martinusse­n, har ikke så mye å si foreløpig.

– Nei, vi ønsker en sunn og god dialog med Pors. Det er håndballen i Grenland og Telemark tjent med. Likevel ligger det jo litt i kortene at gode talentfull­e håndballsp­illere naturligvi­s er ønsket i Gjerpen, og også at de kan få riktig utvikling her – slik som for eksempel Rikke Grave.

– Gjerpen har naturligvi­s også et ansvar for at alle spillere får den rette utviklinge­n der det er best. ▶ Nils-Tore Olsen

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN/TOM ARNE BORGERSEN ?? TALENT: Pors-spiller Iben Ruud er på Gjerpens liste over spillere de ønsker å se mer til. Nå har eliteklubb­en henvendt seg til Pors.
FOTO: NILS-TORE OLSEN/TOM ARNE BORGERSEN TALENT: Pors-spiller Iben Ruud er på Gjerpens liste over spillere de ønsker å se mer til. Nå har eliteklubb­en henvendt seg til Pors.
 ??  ?? MANGE MÅL: Iben Ruud hamret inn mål i Bringserie­n i fjor.
MANGE MÅL: Iben Ruud hamret inn mål i Bringserie­n i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway