Varden

– Hold deg til gitaren, Emil

- Sindre.omenas@varden.no

Det var storebror Didrik som var sangeren, og pappa mente yngstegutt­en burde konsentrer­e seg om gitaren.

– Det tok flere år før pappa forsto at han hadde to gutter med en spesiell sangstemme, smiler Emil Solli-Tangen.

Etter at Anders Vangen fikk foredlet fram stemmen til Emil, ble det skoleplass ved Barratt Due og plass på Operahøgsk­olen allerede som 21-åring.

Første solokonser­t

– Jeg tror pappa må få et vennlig stikk for den kommentare­n fra scenen i AElvespeil­et fredag, smiler Emil Solli-Tangen.

28-åringen har i flere år solgt ut AElvespeil­et med januar-konsertene sammen med broren Didrik. Han har skapt julestemni­ng i flere kirker før jul.

Fredag er det han som inviterer til konsert. Selv om han har med seg Trond AkerøKleve­n og Torstein Kinn, føler han at dette er hans første solokonser­t.

– I den forstand at det er mitt navn på plakaten, og at jeg ikke har noen andre å støtte meg på eller at det er en anledning, som julekonser­t, sier Emil Solli-Tangen.

Konserten kaller han «Hjemme alene», der han spiller musikken han har lyttet på når han har stereoanle­gget for seg selv. Det betyr at publikum får høre et variert program, med musikk fra mellom andre George Michael, Tom Waitz og Kari Bremnes.

Vil rette opp feil som 14-åring

Det var bak gitaren det startet for Emil. Som 14-åring ble han med gitarlaere­ren til Visefestiv­alen i Sandefjord for å spille et klassisk stykke.

– Det var første gang jeg skulle spille offentlig, og jeg spilte feil. Jeg kan fremdeles kjenne på den følelsen og hvor vondt det var, sier Emil.

Det ble siste gang han spilte gitar fra scenen, inntil nå.

– Jeg øver for harde livet på det samme stykket, og tenker at jeg skal spille det i AElvespeil­et fredag. Nå skal jeg få det til, smiler Emil.

Det gjør at Emil har flere grunner til å vaere spent foran konserten fredag.

– Det er spennende om det kommer folk, for jeg kunne tenkt å ta med meg denne konserten videre.

– Blir det mer opera på deg? – Jeg har lyst til å oppleve en operascene igjen. Samtidig føler jeg meg heldig som for lov å drive med musikk på flere felt.

▶ Sindre Omenås

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? KONSERT: Emil Solli-Tangen ser på fredagens konsert som sin første solokonser­t.
FOTO: SINDRE OMENÅS KONSERT: Emil Solli-Tangen ser på fredagens konsert som sin første solokonser­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway