Varden

Stiller sterkt i

Norge stiller med 20 utøvere i VM i Bowls. 13 av disse er telemarkin­ger.

-

▶ Telemark er godt represente­rt når VM i bowls starter i Strømstad fredag. Av 20 spillere er hele 11 av spillerne fra Grenland Bowlsklubb, mens to av dem represente­rer Bamble Bowlsklubb.

– Det er egentlig ganske sprøtt. Under NM i 2014 ble vel beste fra Grenland/Bamble nummer fem, men nå har vi fått et veldig godt miljø her – med ivrige utøvere, som trener masse. Det er moro, sier Gunnar Frantzen som er leder av Bowls Norway.

Det skilles ikke mellom kjønn, alder eller funksjonsn­ivå i bowls. Det gjenspeile­r også det norske VM-laget – hvor yngstemann er 14 år og eldstemann er godt opp i 60-årene.

– Det er en idrett hvor alle har mulighet til å prestere like bra uavhengig av alder, kjønn og funksjonsn­edsettelse. Så aldersmess­ig kan det skille noen år, sier Frantzen, som for ordens skyld er far til lagets yngstemann.

Det er en idrett hvor alle har mulighet til å prestere like bra uavhengig av alder, kjønn og funksjonsn­edsettelse

Gunnar Frantzen, leder av Bowls Norway

Går for medalje

Under sist VM, som ble arrangert i Manchester i 2016, stilte også det norske laget. Det endte med plassering­er litt nedover resultatli­sta. I år er målet å klarere på samme liste.

– Vi har satt oss et mål om å

 ??  ?? TIL MESTERSKAP: Denne gjengen fra Grenland bowlsklubb er blant spillerne som skal til VM. Ronald Andersen (t.v.), Kai
TIL MESTERSKAP: Denne gjengen fra Grenland bowlsklubb er blant spillerne som skal til VM. Ronald Andersen (t.v.), Kai

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway