Varden

Hun følger leke-drømmen

Etter flere år som kokk i barnehage hoppet Monica Vala i det. I går åpnet hun fylkets første «Yes! vi leker» på Brotorvet.

- ▶ Caroline TarAngen

– Det er kjempespen­nende, og en lang drøm har nå blitt virkelighe­t! Mannen min har erfaring fra bransjen, og med ham på eiersiden og meg i daglig virke er jeg sikker på at dette skal bli en suksess, sier hun.

Målet er ikke snauere enn å bli den beste lekebutikk­en i Telemark.

– Ja, jeg har veldig tro på konseptet! Med en butikk fylt av både leker, interiør og hobbyartik­ler har vi noe for de helt minste barna, men også konfirmant­ene som kanskje er mer opptatt av interiør.

Fra barnehage til lekebutikk

Varden er på besøk på butikkens åpningsdag.

Etter flere uker med hard jobbing og lange dager, kunne «Yes! vi leker» i går morges åpne til en bugnende butikk og servering av kake til de fremmøtte

. Mens vi er der går Monica opptatt rundt og hjelper en jevn strøm av kunder, samtidig som også tidligere kolleger stikker innom.

Den nye butikkeier­en er nemlig utdannet kokk, og har de syv siste årene jobbet med å lage mat i barnehage. Nå var det imidlertid på tide å følge drømmen og gå inn i en helt ny bransje.

– Jeg er jo godt vant til de små kundene gjennom barnehagen, og tror jeg vet hva de ønsker og trenger. I tillegg har jeg fått mye erfaring med kundebehan­dling i løpet av årene som kokk.

Mer mat hjemme

Den nye butikkeier­en tror også familien hennes kommer til å kjenne karriereen­dringen på kroppen. Mens hun de siste årene har holdt seg unna matlaginge­n, har hun nemlig igjen blitt inspirert til å lage mat på hjemmebane.

– De har jo ikke fått mat av meg tidligere, ler Monica før hun går og retter på et par varer i hylla.

 ?? BEGGE FOTO: CAROLINE TARANGEN ?? ÅPNET NY LEKEBUTIKK: Monica Vala har lenge drømt om å åpne lekebutikk. I går ble drømmen realisert.
BEGGE FOTO: CAROLINE TARANGEN ÅPNET NY LEKEBUTIKK: Monica Vala har lenge drømt om å åpne lekebutikk. I går ble drømmen realisert.
 ??  ?? GAMLE KOLLEGER :Det er god stemning mellom Trine Olsen Espeland, (t.h.) som jobber i barnehagen der Monica Vala (t.v.) tidligere var kokk.
GAMLE KOLLEGER :Det er god stemning mellom Trine Olsen Espeland, (t.h.) som jobber i barnehagen der Monica Vala (t.v.) tidligere var kokk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway