Varden

Vidda i ferien

- Ragnhild.johansen@varden.no

lillebror. Da de spente på seg skiene i Alta hadde ikke Erling hatt ski på beina på to år.

– Vi har bodd i Belgia, forklarer han. Men han har hockeyskøy­ter på beina fem dager i uka, så det var ingen problemer med formen. August løper heller ikke på ski.

– Snowboard, svarer han på hva han driver med for han er heller ingen sofagris.

– Vi drar en del til Kongsberg så jeg får trent, sier han. Pappa legger ikke skjul på at August er ganske god. Denne onsdagen i vinterferi­euka, da noen av klassekame­ratene antagelig lå på sofaen å sløva, satte de av sted. Det var 15 minus, men det skulle ikke vare. Etter ti timer hadde de tilbakelag­t 30 kilometer. De satte opp telta, spiste litt og la seg i soveposene med alle klaerne på.

Neste morgen: opp klokka sju, varme vann, spise og komme seg av gårde. De gikk i sporet til Finnmarksl­øpet. På veien møtte de hundekjøre­re som trente.

Tredje dagen begynte det å bite skikkelig i kinna. Gradene falt forbi 30 minus, men de gikk fortsatt i ti timer og krøp opp i soveposen på kvelden.

Fire dager uten chat

Dagen etter var det 37 minus. Pulkene ble som et anker, bindingene gikk i stykker, smøreosten kom ikke ut av tuba. De fant seg ei koie.

Da de kom til Karasjok 25. februar hadde de gått 90 kilometer på ski. Det er omtrent som å gå fra Porsgrunn til Asker.

I fire dager kunne de verken chatte eller sjekke Facebook.

– Men vi dro jo ikke til Finnmarksv­idda for å chatte, sier Erling.

Men hva med Grønland? August er ikke så sikker lenger, ikke Erling heller.

Han drar til Italia sammen med kjaeresten i påskeferie­n. Resten av familien drar på hytta; antagelig finner de på alt mulig annet enn å ligge på sofaen.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? med Nutte pluss en av fadderne til Erling gikk 90 kilometer på ski over Finnmarksv­idda. Lizzie og Nutte var ikke med på turen.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN med Nutte pluss en av fadderne til Erling gikk 90 kilometer på ski over Finnmarksv­idda. Lizzie og Nutte var ikke med på turen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway