Varden

Oldrup Jensen tror på en ny vår

Fredrik Oldrup Jensen (24) er skadefri og tror på en ny vår i Belgia.

- Nils-tore.olsen@varden.no

Den tidligere Odd-spilleren er hjemme i Skien en liten tur. Landslagsp­ausen har gitt noen fridager.

– Vi har bare fri denne helgen, mandag er det trening med Zulte-Waregem igjen.

Dermed kan han avskrives som midtbanesp­illerne Odd jobber med.

– Nei, jeg er nok så pass naiv at jeg tror jeg kan gjøre det bra i den belgiske ligaen, sier han med et smil.

Skademarer­itt

24-åringen har sjeldent vaert skadet før. Nå har han nesten fått hele dosen i Belgia.

– Jeg har ikke vaert mye skadet i min karriere, så litt kjipt at det har blitt sånn etter overgangen. Det begynte tidlig på høsten med litt småtterier. Det har nok med økning i treningsme­ngde, overgang til gress og slike ting. Men det var før kampen mot Vitesse (Europaliga­en) at jeg fikk et rift i leddbåndet i kneet. Det var annerledes enn vanlig. Jeg var ute i rundt tolv uker.

– Så ble jeg frisk igjen til vi dro på treningsle­ir i Marbella (Spania) i starten av januar og håpet på spilletid da vi skulle begynne serien igjen midt i måneden, men da fikk jeg en betennelse i ankelen. Da gikk det noen uker. Så det er først nå jeg er ordentlig i gang. Jeg håper at uflaksen er brukt opp.

Ti kamper gjenstår

– Hvordan er hverdagen nå?

– Hverdagen har vaert bra de siste par ukene, for skadene har jo som sagt sluppet litt … I alle fall enn så lenge. I de to siste kampene har jeg hatt mye spilletid. Så den siste tiden har jeg vaert fornøyd.

Den tidligere Odd-spilleren var på banen i 88 minutter da de slo Lokeren borte søndag.

– Det er ti kamper igjen av sesongen, så det er fortsatt en del spilletid å kjempe om.

Zulte-Waregem ligger på en 9. plass med 37 poeng etter 30 kamper. Det er 16 lag med i den belgiske toppdivisj­onen.

Laget bytter litt på formasjone­n, men skiensgutt­en er alltid sentralt.

– Vi bytter litt på formasjone­n. Mest kommer vi i 4-2-3-1-formasjon, men så kan det hende vi kommer i 3-4-3 eller 3-5-2. Hvis jeg spiller, så er jeg en av to sentrale midtbanesp­illere. Jeg har hatt en del år i Odd med en sentral midtbanesp­iller. I Belgia kan vi bytte litt mer på å gå offensivt, så lenge vi er to. Det passer meg bra.

▶ Nils-Tore Olsen

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? SNARVISITT: Fredrik Oldrup Jensen hilste på gamle lagkamerat­er i Skien. Mandag er han på plass i Belgia og treningen til Zulte-Waregem.
FOTO: NILS-TORE OLSEN SNARVISITT: Fredrik Oldrup Jensen hilste på gamle lagkamerat­er i Skien. Mandag er han på plass i Belgia og treningen til Zulte-Waregem.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? 88: Fredrik Oldrup Jensen fikk spille 88 minutter da de slo Lokeren 2–0 på bortebane søndag. Dette bilder er fra tidligere.
FOTO: NTB SCANPIX 88: Fredrik Oldrup Jensen fikk spille 88 minutter da de slo Lokeren 2–0 på bortebane søndag. Dette bilder er fra tidligere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway